Нова победа Маркеса

Возач Репсол Хонде Марк Маркес остварио је шесту победу заредом у Мото ГП шампионату, тријумфом на Великој награди Италије.

Остали спортови 01.06.2014 | 18:06
Нова победа Маркеса

Маркес је у Муђелу славио у времену од 41:38.254 минута и тако остао непоражен од почетка сезоне.

Друго место, са једном десетинком заостатка, освојио је Хорхе ЛОоренцо на Јамахи, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Валентино Роси, који је у Муђелу возио 300. трку у каријери.

Маркес је у Муђелу морао да се потруди да би дошао до тријумфа, а то је учинио после сјајне борбе са Лоренцом. После лошег старта и губитка вођства, млади Шпанац се пробио, а потом чекао прави тренутак да нападне Лоренца. Када је то учинио, уследила је велика борба, коју је добио у последњем кругу. У првим тренуцима се чинило да би и ‘Доктор’ могао да се умеша у ту борбу, али је он после одличне вожње у уводним тренуцима губио на времену, али је јубиларну трку прославио подијумом.

У последњи круг, бранилац титуле је ушао као водећи, да би обојица направили грешку у првој кривини. Међутим, то их није много коштало, а Лоренцо до краја трке није успео да припрети Маркесу. Роси је био две и по секунде иза њих, а потом су следили Педроса, Пол Еспаргаро на Јамахи екипе Тех 3, возач Дукатија Андреа Довициозо, Јаноне и Алваро Баутиста на Гресини Хонди. Прву десеторицу комплетирали су возач НГМ Форварда Алеш Еспаргаро и Јони Ернандес на Прамак Дукатију.

Овогодишњи Мото ГП шампионат наставља се Великом наградом Каталоније на стази „Каталуња“ 15. јуна.

Коментари / 0

Оставите коментар