Nova pobeda Markesa

Vozač Repsol Honde Mark Markes ostvario je šestu pobedu zaredom u Moto GP šampionatu, trijumfom na Velikoj nagradi Italije.

Ostali sportovi 01.06.2014 | 18:06
Nova pobeda Markesa

Markes je u Muđelu slavio u vremenu od 41:38.254 minuta i tako ostao neporažen od početka sezone.

Drugo mesto, sa jednom desetinkom zaostatka, osvojio je Horhe LOorenco na Jamahi, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Valentino Rosi, koji je u Muđelu vozio 300. trku u karijeri.

Markes je u Muđelu morao da se potrudi da bi došao do trijumfa, a to je učinio posle sjajne borbe sa Lorencom. Posle lošeg starta i gubitka vođstva, mladi Španac se probio, a potom čekao pravi trenutak da napadne Lorenca. Kada je to učinio, usledila je velika borba, koju je dobio u poslednjem krugu. U prvim trenucima se činilo da bi i ‘Doktor’ mogao da se umeša u tu borbu, ali je on posle odlične vožnje u uvodnim trenucima gubio na vremenu, ali je jubilarnu trku proslavio podijumom.

U poslednji krug, branilac titule je ušao kao vodeći, da bi obojica napravili grešku u prvoj krivini. Međutim, to ih nije mnogo koštalo, a Lorenco do kraja trke nije uspeo da pripreti Markesu. Rosi je bio dve i po sekunde iza njih, a potom su sledili Pedrosa, Pol Espargaro na Jamahi ekipe Teh 3, vozač Dukatija Andrea Doviciozo, Janone i Alvaro Bautista na Gresini Hondi. Prvu desetoricu kompletirali su vozač NGM Forvarda Aleš Espargaro i Joni Ernandes na Pramak Dukatiju.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Katalonije na stazi „Katalunja“ 15. juna.

Komentari / 0

Ostavite komentar