Матурске хаљине према фигури

Прослава матуре један је од најрадоснијих догађаја у животу школараца, а избор матурске хаљине најлепши задатак за све средњошколке и девојчице које завршавају основну школу.

Мода и љепота 01.06.2014 | 09:36
Матурске хаљине према фигури

Еуфорија је увек присутна када се крене у куповину, али, да не бисте погрешили приликом одабира хаљине, потрудите се да модел ускладите са фигуром тела.

Вероватно знате да постоје четири типа грађе женског тела (јабука, крушка, правоугаоник и пешчани сат) и да сваком од њих одговарају другачији модели и детаљи.

Најлакши избор ћете направити уколико сте грађени као пешчаник. Ипак, будите без бриге, јер постоје правила која ће прикрити недостатке вашег тела.

Крушка - најчешћи облик грађе женског тела који одликују уска рамена, мање груди и широки кукови. Да бисте прикрили недостатке одаберите хаљину са воланима и наборима како бисте визуелно повећали горњи део тела. Хаљине са А кројем које не прелазе колена издужиће фигуру.

Јабука - за овај тип је карактеристичан наглашен стомак, крупнији горњи део тела и танке ноге. Дуге хаљине једноставног кроја без много детаља највише одговарају оваквој фигури јер стварају илузију витког тела.

Правоугаоник - основна карактеристика овог облика су мале груди, струк који није изражен и уски бокови. Девојке са оваквим обликом тела изгледаће женственије ако одаберу струкиране или асиметричне хаљине.

Пешчани сат - основна обележја ове грађе су израженије груди, узан струк и већи кукови. Оваквој фигури највише одговарају хаљине са срцоликим изрезом на деколтеу.

Коментари / 0

Оставите коментар