Maturske haljine prema figuri

Proslava mature jedan je od najradosnijih događaja u životu školaraca, a izbor maturske haljine najlepši zadatak za sve srednjoškolke i devojčice koje završavaju osnovnu školu.

Moda i ljepota 01.06.2014 | 09:36
Maturske haljine prema figuri

Euforija je uvek prisutna kada se krene u kupovinu, ali, da ne biste pogrešili prilikom odabira haljine, potrudite se da model uskladite sa figurom tela.

Verovatno znate da postoje četiri tipa građe ženskog tela (jabuka, kruška, pravougaonik i peščani sat) i da svakom od njih odgovaraju drugačiji modeli i detalji.

Najlakši izbor ćete napraviti ukoliko ste građeni kao peščanik. Ipak, budite bez brige, jer postoje pravila koja će prikriti nedostatke vašeg tela.

Kruška - najčešći oblik građe ženskog tela koji odlikuju uska ramena, manje grudi i široki kukovi. Da biste prikrili nedostatke odaberite haljinu sa volanima i naborima kako biste vizuelno povećali gornji deo tela. Haljine sa A krojem koje ne prelaze kolena izdužiće figuru.

Jabuka - za ovaj tip je karakterističan naglašen stomak, krupniji gornji deo tela i tanke noge. Duge haljine jednostavnog kroja bez mnogo detalja najviše odgovaraju ovakvoj figuri jer stvaraju iluziju vitkog tela.

Pravougaonik - osnovna karakteristika ovog oblika su male grudi, struk koji nije izražen i uski bokovi. Devojke sa ovakvim oblikom tela izgledaće ženstvenije ako odaberu strukirane ili asimetrične haljine.

Peščani sat - osnovna obeležja ove građe su izraženije grudi, uzan struk i veći kukovi. Ovakvoj figuri najviše odgovaraju haljine sa srcolikim izrezom na dekolteu.

Komentari / 0

Ostavite komentar