Москву наљутио њемачки дипломата

Русија се оштро противи позивима немачког дипломате Волфганга Ишингера на појачање казнене операције на југоистоку Украјине, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Свијет 31.05.2014 | 19:12
Москву наљутио њемачки дипломата

"Изненађени смо због изјава њемачког дипломате Волфганга Ишингера, који је у Русији прилично уважаван, о питању Украјине", наводи се у саопштењу.

"Заиста су нас наљутили Ишингерови ставови, које је изнио у њемачкој штампи, о некаквој међународној подршци руско-украјинском дијалогу, као и неосноване оптужбе уперене против нас због недовољне контроле граница", додаје руско министарство.

Министарство наводи и да су позиви на појачање казнене операције на југоистоку Украјине узнемирујући и додаје да су такве изјаве честе, али да су углавном стизале из Кијева или Вашингтона, пренео је Итар-Тас с.

Руско министарство подсјећа да се не слаже ни са Ишингеровим предлогом о повлачењу посматрачке мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) из Украјине.

Њемачки дипломата и преговарач ОЕБС за Украјину Волфганг Ишингер најавио је у сриједу да би ова организација могла да повуче своје посматраче из Украјине уколико се испостави да је мисија сувише опасна по њихову безбједност.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мм

01.06.2014 07:42

Та западна демократија.

ОДГОВОРИТЕ