Moskvu naljutio njemački diplomata

Rusija se oštro protivi pozivima nemačkog diplomate Volfganga Išingera na pojačanje kaznene operacije na jugoistoku Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Svijet 31.05.2014 | 19:12
Moskvu naljutio njemački diplomata

"Iznenađeni smo zbog izjava njemačkog diplomate Volfganga Išingera, koji je u Rusiji prilično uvažavan, o pitanju Ukrajine", navodi se u saopštenju.

"Zaista su nas naljutili Išingerovi stavovi, koje je iznio u njemačkoj štampi, o nekakvoj međunarodnoj podršci rusko-ukrajinskom dijalogu, kao i neosnovane optužbe uperene protiv nas zbog nedovoljne kontrole granica", dodaje rusko ministarstvo.

Ministarstvo navodi i da su pozivi na pojačanje kaznene operacije na jugoistoku Ukrajine uznemirujući i dodaje da su takve izjave česte, ali da su uglavnom stizale iz Kijeva ili Vašingtona, preneo je Itar-Tas s.

Rusko ministarstvo podsjeća da se ne slaže ni sa Išingerovim predlogom o povlačenju posmatračke misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) iz Ukrajine.

Njemački diplomata i pregovarač OEBS za Ukrajinu Volfgang Išinger najavio je u srijedu da bi ova organizacija mogla da povuče svoje posmatrače iz Ukrajine ukoliko se ispostavi da je misija suviše opasna po njihovu bezbjednost.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mm

01.06.2014 07:42

Ta zapadna demokratija.

ODGOVORITE