Од понедјељка мобилизација људства

Градски штаб за ванредне ситуације донио је данас наредбу да од понедјељка, 2. јуна, почне мобилизација људства потребног за чишћење и успостављање нормалног функционисања града, саопштио је шеф овог штаба Обрен Петровић.

Република Српска 31.05.2014 | 11:58
Од понедјељка мобилизација људства

Петровић, који је градоначелник Добоја, наредбу је образложио незадовољством привредника динамиком извођења радова, коју су изнијели на јучерашњем састанку којем је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Према његовим ријечима, Градски штаб ће до понедјељка разрадити план на који начин ће се приступити мобилизацији људства.

Он је додао да град тренутно располаже са довољним бројем механизације.

Када је ријеч о дистрибуцији хране, Петровић је најавио да ће, у сарадњи са Црвеним крстом, од понедјељка бити успостављено пет пунктова за дистрибуцију хране и то на локацијама код Жељезничке станице, Олимпик, Дом ученика, домови културе у насељима Усора и Баре.

"На основу спискова Центра за социјални рад и Црвеног крста, од понедјељка у пуном капацитету почеће да ради и јавна кухиња која ће дневно обезбјеђивати око 1.300 оброка", рекао је Петровић, додавши да ће јавна кухиња у мањем количинама и сутра дијелити храну.

Према његовим ријечима, у објекту предузећа "Агромикс" биће формирано и централно складиште сточне хране за потребе пољопривредика.

Петровић је за наредну седмицу најавио и одржавање сједнице градске Скупштине на којој ће се разговарати о олакшицама за привреднике са подручја града.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

анаљубљана

31.05.2014 10:45

Ех, Додик глуми ли глуми! Ништа од његових празних речи. Он појма нема шта је стратегија, осим ако није кеш за његов џеп! Он да разрађује стратегију спашавања и чишчења?! Од тога нема ништа! А од њега нема ни вајде ни помоћи! Побегао је као код Путина, када је у РС било најгоре! Срам га било! Путин има пуно већих проблема са Украјином, а сада су поплаве захватиле и Сибирију... Е, Миле бекријо, где си народне паре скрио... Плати народу из свог џепа, да ради...То су њихове паре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хе хе

31.05.2014 10:54

Нај боље из иностранства писати ваке глупе коментар више од половиу коментара долази са вана који народ и незна ситувацју овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

31.05.2014 13:23

Људи, контролу над чишћењем треба преузети градоначелник а не тамо неки Додиков генерал. Петровићу из СДС-а дати сва овлашћења да у помоћ позове Бошњаћку браћу и државу БИХ. Руководство РС је потпуно неспособно зато нас може спасити једино интервенција из Сарајева. СДС и Петровића молим да апелују на Сарајево да нам упути помоћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

31.05.2014 16:43

Какав градоначелник Добоја нигдје га није било, погледајте Мицица Човјек био све са народом. Све их је требало истјерати и САД неку мобилизацију најављује. Гдје је био кад је вода била у Добоју!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана Радман

01.06.2014 06:36

РЕ на Коментар хе хе. Ти без имена боље да Цутис, скривас се иза скраценице хе хе. Изгледа да ниси ниста науцијо у првом разреду основне Сколе. Да нам није Дијаспоре поцркали би од Глади. да није насих вани, гдје би Бец послао 400.000,00 Евра за угрозене од поплаве, а камоли влада Њемацке 5.000.000,00 и Висе Милијона Евра осталих Дрзава Европске Уније. Милијона по Милијона, да се Дрзава обнову и да се НАРОД нахрани. Колико ми је познато помоц из РУСИЈЕ јос није стигла, сем једној авиона Иљусина.

ОДГОВОРИТЕ