Od ponedjeljka mobilizacija ljudstva

Gradski štab za vanredne situacije donio je danas naredbu da od ponedjeljka, 2. juna, počne mobilizacija ljudstva potrebnog za čišćenje i uspostavljanje normalnog funkcionisanja grada, saopštio je šef ovog štaba Obren Petrović.

Republika Srpska 31.05.2014 | 11:58
Od ponedjeljka mobilizacija ljudstva

Petrović, koji je gradonačelnik Doboja, naredbu je obrazložio nezadovoljstvom privrednika dinamikom izvođenja radova, koju su iznijeli na jučerašnjem sastanku kojem je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Prema njegovim riječima, Gradski štab će do ponedjeljka razraditi plan na koji način će se pristupiti mobilizaciji ljudstva.

On je dodao da grad trenutno raspolaže sa dovoljnim brojem mehanizacije.

Kada je riječ o distribuciji hrane, Petrović je najavio da će, u saradnji sa Crvenim krstom, od ponedjeljka biti uspostavljeno pet punktova za distribuciju hrane i to na lokacijama kod Željezničke stanice, Olimpik, Dom učenika, domovi kulture u naseljima Usora i Bare.

"Na osnovu spiskova Centra za socijalni rad i Crvenog krsta, od ponedjeljka u punom kapacitetu počeće da radi i javna kuhinja koja će dnevno obezbjeđivati oko 1.300 obroka", rekao je Petrović, dodavši da će javna kuhinja u manjem količinama i sutra dijeliti hranu.

Prema njegovim riječima, u objektu preduzeća "Agromiks" biće formirano i centralno skladište stočne hrane za potrebe poljoprivredika.

Petrović je za narednu sedmicu najavio i održavanje sjednice gradske Skupštine na kojoj će se razgovarati o olakšicama za privrednike sa područja grada.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

analjubljana

31.05.2014 10:45

Eh, Dodik glumi li glumi! Ništa od njegovih praznih reči. On pojma nema šta je strategija, osim ako nije keš za njegov džep! On da razrađuje strategiju spašavanja i čiščenja?! Od toga nema ništa! A od njega nema ni vajde ni pomoći! Pobegao je kao kod Putina, kada je u RS bilo najgore! Sram ga bilo! Putin ima puno većih problema sa Ukrajinom, a sada su poplave zahvatile i Sibiriju... E, Mile bekrijo, gde si narodne pare skrio... Plati narodu iz svog džepa, da radi...To su njihove pare!

ODGOVORITE
Name

he he

31.05.2014 10:54

Naj bolje iz inostranstva pisati vake glupe komentar više od poloviu komentara dolazi sa vana koji narod i nezna situvacju ovdje.

ODGOVORITE
Name

Ja

31.05.2014 13:23

Ljudi, kontrolu nad čišćenjem treba preuzeti gradonačelnik a ne tamo neki Dodikov general. Petroviću iz SDS-a dati sva ovlašćenja da u pomoć pozove Bošnjaćku braću i državu BIH. Rukovodstvo RS je potpuno nesposobno zato nas može spasiti jedino intervencija iz Sarajeva. SDS i Petrovića molim da apeluju na Sarajevo da nam uputi pomoć.

ODGOVORITE
Name

nn

31.05.2014 16:43

Kakav gradonačelnik Doboja nigdje ga nije bilo, pogledajte Micica Čovjek bio sve sa narodom. Sve ih je trebalo istjerati i SAD neku mobilizaciju najavljuje. Gdje je bio kad je voda bila u Doboju!

ODGOVORITE
Name

Dana Radman

01.06.2014 06:36

RE na Komentar he he. Ti bez imena bolje da Cutis, skrivas se iza skracenice he he. Izgleda da nisi nista naucijo u prvom razredu osnovne Skole. Da nam nije Dijaspore pocrkali bi od Gladi. da nije nasih vani, gdje bi Bec poslao 400.000,00 Evra za ugrozene od poplave, a kamoli vlada Njemacke 5.000.000,00 i Vise Milijona Evra ostalih Drzava Evropske Unije. Milijona po Milijona, da se Drzava obnovu i da se NAROD nahrani. Koliko mi je poznato pomoc iz RUSIJE jos nije stigla, sem jednoj aviona Iljusina.

ODGOVORITE