У Шамцу вода избацила и змије отровнице

На подручју Шамца појавиле су се змије отровнице, а дијелови града и даље се мјестимично налазе под водом, саопштено је из Управе цивилне заштите Републике Српске.

Република Српска 31.05.2014 | 09:21
У Шамцу вода избацила и змије отровнице

Пољски тим са 37 припадника испумпава воду из града, француски тим са три припадника извлачи воду из објеката и подрума, њемачки тим са 12 припадника ради на снабдијевању града водом, данска екипа је ангажована на пречишћавању воде и њене подјеле становништву, док је турски тим с четири специјална возила ангажован на прању улица, а помаже и 100 припадника Оружаних снага БиХ.

У Шековићима је стање и даље сложено, а један од проблема је градска депонија у којој су поплаве однијеле дио заштитног зида па се смеће разлило дуж корита ријеке Дрињаче низводно према Жељезнику.

У прекиду су и даље некатегорисани путни правци, а већи дио становништва нема воду за пиће због квара на водоводу.

На подручју пет мјесних заједница општине Братунац вода је поплавила око 100 кућа и причинила велику штету на инфраструктури - прекинут регионални пут Братунац - Дрињача у мјесту Полом, оштећења локалних путева, мостова, стамбених објеката.

Због поплава је из мјесних заједница Коњевић Поље, Полом и Кравице било евакуисано око 20 људи, због клизишта су евакуисане четири породице са 12 чланова, а оштећено је око 30 кућа.

Осталом становништву угроженом од клизишта сугерисано је да се евакуише, али су одбили и на властиту одговорност остали.

Комисија за процјену штете на пољопривредним усјевима завршила је са радом у овим мјесним заједницама.

На подручју општина Власеница, Зворник, Лопаре, Милићи, Осмаци, Сребреница и Угљевик велики проблем представљају бројна клизишта која угрожавају стамбене објекте, локалне и некатегорисане путеве, комуналну инфраструктуру и ПТТ комуникације. Њихов се број стално повећава.

Из непосредно угрожених објеката становништво је евакуисано.

На подручју Бијељине водостај ријеке Саве и даље је у опадању тако да је омогућен прилаз свим насељима која су била поплављена, а због проблема у Велином Селу, Броцу, Остојићеву и Балатуну одлука о ванредној ситуацији остаје на снази.

Велики проблем и даље представљају такозвани "водени џепови" у Бијељини и насељу Дворови.

Прикупљено је 3,4 тоне угинуле стоке и уклоњено 470 тона кабастог отпада, извршена је дезинфекција 581 домаћинства и укупно је до сада дезинфиковано 8.101 домаћинство.

Извршен је попис 413 објеката у које је ушла вода и до сада је пописано 2.800 таквих објеката. Дистрибуирано је 14 тона сточне хране у Велином Селу и Остојићеву.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

горстак

31.05.2014 08:35

ста, то досле цвијановицка и мајкицка?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требос

31.05.2014 09:03

Набројасте разне екипе у Самцу а екипа Бајина и оне мускаре? Гдје су они? Они су изгледа екипа за себе и разне Скрбице, Станковице, Радмановице... Броје оно мало помоци сто је стигло никако да подијеле измедју себе и својих, накотило их се много. Није Баја знао да их је толико. А Руса ниоткуд. Само јос да мазну који милион од Руса па да бјезе куд који.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

31.05.2014 09:57

То досли Баја и премијерка у бијелим гумењацима да сагледају стете од поплава? Нека не долазе нама. пријети нам зараза, ста би да нас те отровнице докрајце...

ОДГОВОРИТЕ