Да масна кожа не сија

Проблем претераног сјаја масне коже нарочито је изражен лети, када дође топлије време. Прочитајте неколико савета како да негујете кожу и да то избегнете.

Мода и љепота 31.05.2014 | 06:37
Да масна кожа не сија

Сјају масне коже, нарочито у Т-зони – чело, нос, брада, може да допринесе неколико фактора: стрес, поремећај хормона, али овај тип коже може бити и наследан или "изазван" шминком.

Иако звучи потпуно наопако, за неговање масне коже требало би користити уље. И овај тип коже је понекад сув, али не би требало да је третирате разним хидратантним кремама. Уместо тога, довољно је неколико капи природног уља јојобе, кокосово, бадемово или маслиново уље. На овај начин сигнализираћете кожи да нема потребе да производи толико масноће.

Особе које имају масну кожу такође не би требало превише често да третирају кожу различитим сапунима за лице јер ће то "натерати" кожу да производи више масноће, како би надокнадила губитак након прања сапуном.

Покушајте да држите руке даље од лица. Кожа прстију садржи одређене масти које се додиром лако пренесу на лице, заједно са прљавштином и бактеријама. Дакле, јасно је - резултат додиривања лица биће маснија кожа.

Уколико имате проблем са масном кожом, требало би да обратите пажњу и на исхрану. Хормонске промене један су од узрока коже сјајне од масноће,  па би требало да избегавате прерађену храну, а једете више воћа и поврћа. Такође, покушајте да уносите мање млечних производа јер и они поспешују производњу масноће.

Масну кожу добро је понекад истрљати поморанџином кором, како бисте уклонили вишак масноће са лица. Поморанџина кора у себи садржи одређене супстанце које помажу и у уклањању митисера.  Уколико имате овај тип коже, као пилинг можете користити и мешавину шећера и меда или маслиновог уља.

За сваки случај, са собом носите папирне марамице како бисте могли да обришете масни сјај са лица с времена на време. Такође, девојкама са масном кожом препоручује се коришћење пудера у праху или камену, никако течног пудера.

Коментари / 0

Оставите коментар