Договорен заједнички инспекцијски надзор

Мјешовита комисија за превоз путника и терета у међународном друмском саобраћају БиХ и Црне Горе договорила је данас заједнички надзор инспекција за друмски саобраћај и других надлежних органа ради сузбијања сиве економије и стварања бољих услова за рад лиценцираних превозника.

Босна и Херцеговина 30.05.2014 | 21:21
Договорен заједнички инспекцијски надзор

На дводневном састанку у Сарајеву, који је одржан на приједлог црногорске стране, договорено је да се интензивира рад надлежних инспекцијских служби у смислу санкционисања нелегалног превоза путника и терета, саопштено је из Министарства саобраћаја и комуникација БиХ.

На састанку Мјешовите комисије потписан је Протокол о обављању превоза путника и терета између двије земље, којим се предвиђа да се од 15. јуна превоз терета између двије земље обавља без дозвола.

Из Министарства саобраћаја и комуникација БиХ наводе да се овом либерализацијом превоза терета доприноси укидању административних и финансијских баријера.

Када је ријеч о превозу путника, црногорска страна је затражила од БиХ да се до 1. јула заврши усаглашавање међународних редова вожње да би се успоставио већи број нових аутобуских линија између двије земље, посебно у свјетлу промовисања туристичких потенцијала Црне Горе.

У оквиру обављања ванлинијског наизмјеничног превоза путника, договорено је да превозник, осим издате дозволе, мора да посједује уговор са наручиоцем превоза, путни лист у складу са одредбама "Интербус
споразума", план путовања и уговор о смјештају путника.

Коментари / 0

Оставите коментар