Dogovoren zajednički inspekcijski nadzor

Mješovita komisija za prevoz putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju BiH i Crne Gore dogovorila je danas zajednički nadzor inspekcija za drumski saobraćaj i drugih nadležnih organa radi suzbijanja sive ekonomije i stvaranja boljih uslova za rad licenciranih prevoznika.

Bosna i Hercegovina 30.05.2014 | 21:21
Dogovoren zajednički inspekcijski nadzor

Na dvodnevnom sastanku u Sarajevu, koji je održan na prijedlog crnogorske strane, dogovoreno je da se intenzivira rad nadležnih inspekcijskih službi u smislu sankcionisanja nelegalnog prevoza putnika i tereta, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH.

Na sastanku Mješovite komisije potpisan je Protokol o obavljanju prevoza putnika i tereta između dvije zemlje, kojim se predviđa da se od 15. juna prevoz tereta između dvije zemlje obavlja bez dozvola.

Iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH navode da se ovom liberalizacijom prevoza tereta doprinosi ukidanju administrativnih i finansijskih barijera.

Kada je riječ o prevozu putnika, crnogorska strana je zatražila od BiH da se do 1. jula završi usaglašavanje međunarodnih redova vožnje da bi se uspostavio veći broj novih autobuskih linija između dvije zemlje, posebno u svjetlu promovisanja turističkih potencijala Crne Gore.

U okviru obavljanja vanlinijskog naizmjeničnog prevoza putnika, dogovoreno je da prevoznik, osim izdate dozvole, mora da posjeduje ugovor sa naručiocem prevoza, putni list u skladu sa odredbama "Interbus
sporazuma", plan putovanja i ugovor o smještaju putnika.

Komentari / 0

Ostavite komentar