Седморо дјеце повријеђено у гранатирању


Седморо деце је повређено у Славјанску, у региону Доњецка, када су украјинске оружане снаге гранатирале стамбени део града, написао је данас руски комесар за права деце Павел Астахов на Твитеру.

Свијет 30.05.2014 | 13:50
Седморо дјеце повријеђено у гранатирању

Доњецко регионално министарство здравља је објавило да је седморо деце задобило ране од метака и шрапнела током ноћашњег напада украјинске војске, написао је Астахов.

Док су украјинске оружане снаге током ноћи гранатирале стамбени део Славјанска једна граната је пала на дечју болницу, а оштећена је и дечја поликлиника, изјавио је извор из локалних снага за самоодбрану дописнику агенције Итар-Тас с у Славјанску.

Једна граната је 28. маја пробила кров школе у стамбеном дистрикту Артиом. Деца и наставници који су се налазили у згради нису повређени. Они су побегли у подрум који се користи као склониште. У гранатирању истог дела града 27. маја погинуле су четири особе.Прес служба руског комесара за права деце данас је саопштила да су дечја одмаралишта у руским регионима близу Украјине, укључујући регионе Курск и Крим, спремна да приме децу из југоисточне Украјине где су у току борбена дејства.


"Спремни смо да примимо сву децу. Суседне територије -региони Белгород, Вороњеж и Курск, спремни су за смештај деце. Ми смо спремни и да их пошаљемо на Крим", рекао је комесар, пренела је прес служба.Он је, међутим, казао да руска страна не може да помогне у извођењу деце из Украјине зато што су то држављани друге државе.

"Да бисмо им помогли морамо пронаћи прихватљиви законски начин да их изведемо из зоне борбених дејстава", додао је Астахов.

Коментари / 0

Оставите коментар