Sedmoro djece povrijeđeno u granatiranju


Sedmoro dece je povređeno u Slavjansku, u regionu Donjecka, kada su ukrajinske oružane snage granatirale stambeni deo grada, napisao je danas ruski komesar za prava dece Pavel Astahov na Tviteru.

Svijet 30.05.2014 | 13:50
Sedmoro djece povrijeđeno u granatiranju

Donjecko regionalno ministarstvo zdravlja je objavilo da je sedmoro dece zadobilo rane od metaka i šrapnela tokom noćašnjeg napada ukrajinske vojske, napisao je Astahov.

Dok su ukrajinske oružane snage tokom noći granatirale stambeni deo Slavjanska jedna granata je pala na dečju bolnicu, a oštećena je i dečja poliklinika, izjavio je izvor iz lokalnih snaga za samoodbranu dopisniku agencije Itar-Tas s u Slavjansku.

Jedna granata je 28. maja probila krov škole u stambenom distriktu Artiom. Deca i nastavnici koji su se nalazili u zgradi nisu povređeni. Oni su pobegli u podrum koji se koristi kao sklonište. U granatiranju istog dela grada 27. maja poginule su četiri osobe.Pres služba ruskog komesara za prava dece danas je saopštila da su dečja odmarališta u ruskim regionima blizu Ukrajine, uključujući regione Kursk i Krim, spremna da prime decu iz jugoistočne Ukrajine gde su u toku borbena dejstva.


"Spremni smo da primimo svu decu. Susedne teritorije -regioni Belgorod, Voronjež i Kursk, spremni su za smeštaj dece. Mi smo spremni i da ih pošaljemo na Krim", rekao je komesar, prenela je pres služba.On je, međutim, kazao da ruska strana ne može da pomogne u izvođenju dece iz Ukrajine zato što su to državljani druge države.

"Da bismo im pomogli moramo pronaći prihvatljivi zakonski način da ih izvedemo iz zone borbenih dejstava", dodao je Astahov.

Komentari / 0

Ostavite komentar