Фонд солидарности дошао на политички терен

Најава власти Републике Српске да се оснује Фонд солидарности ненадано је изазвала бум на политичкој сцени Српске. Ставови и око солидарности се, за сада, дефинитивно разилазе.

Република Српска 29.05.2014 | 19:48
Фонд солидарности дошао на политички терен

Предсједник Милорад Додик најављује да ће се Фонд највјероватније финансирати на основу доприноса који ће бити уведени на плате свих запослених у Републици Српској у износу од 3 одсто. Идеја предсједника Републике добила је подршку лидера ДНС.

Али не и подршку опозиције. Тврде да је Фонд потпуни промашај и извор из којег се може прикупити најмање средстава за санацију штете.

Опозиција ће дати оцјену и на причу о помоћи која ће бити додјељена грађанима којима су у поплавама угрожени стамбени објекти. Већ сада се да наслутити да ће распарава у НС РС бити жучна. Опозиција сматра да је потпуно погрешна идеја да се помоћ од 5.000 марака обезбједјује путем емисије ваучера.

Док су опозициони лидери скептични, Милорад Додик, је данас још једном, углавном само пред подобним медијима поновио да је план да се уведу одређене таксе на аутомобиле, мобилну телефонију и телефоне уопште али и да се нађу други извори финансирања.

Предвиђене су, рекао је, и стране донације које ће ићи у Фонд солидарности, а предуслов за усвајање закон о
Фонду се очекује у наредних 15-ак дана након чега се креће у реализуацију. А до тада несумњиво је да ћемо се наслушати свега. Већ је почело.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

МРКИ

29.05.2014 17:36

САМО ШТО ЈЕ ВЛАСТ НЕШТО ПРЕДЛОЖИЛА, ОПОЗИЦИЈА ОДМАХ КРИТИКУЈЕ, А НИСАМ ЧУО НИ ЈЕДАН ЊИХОВ РАЗУМАН ПРИЈЕДЛОГ, СЕМ ТО ШТО ХОЋЕ ДА СМАЊЕ БУЏЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ДРЖАВЕ, ПА АКО ЊЕГОВ БУЏЕТ МОЖЕ ПОДМИРИТИ ШТЕТУ, ПРЕДЛАЖЕМ ДА СЕ ТАЈ БУЏЕТ ПОТПУНО УКИНЕ, АЛИ СЕ ПИТАМ ХОЋЕ ЛИ СЕ ОНДА ИКО КАНДИДОВАТИ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

серббл

29.05.2014 18:21

МРКИ Хоцес разуман приједлог? Нек се Додику скресе будзет са 10 мииона на 5, смањење плата посланицима, министрима, директорима,у управним одборима итд... све то предлазе опозиција. Приједлог снсд-а је да се узме од оних који немају и да онима који опет немају!? Да се неком ко вози неко биједно ауто набије нека солидарна такса?! Или неком коме је моб. телефон битан за неки мали бизнис то јос висе отеза пословање опет неким солидарним порезом, да се пензије преусмјере у неки солидарни порез?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

29.05.2014 18:22

Небулозе политицара док им народ незна ста да ради.Који одвратни манипулатори.Сад се види колико су сви јадни и неспособни и да једино сто су знали то је пљацка дрзаве.Теско нама са овим протувама ниста добро не оцекујмо.Здрави млади и сколовани одосе вани а ови дрипци настављају као да се ниста не десава.Све огрезло у корупцији и криминалу,спремно на све само не на рад.Срби пробудите се,формирајте партије,дајте нове људе ова олос це нас сатрти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

малиФФМ

29.05.2014 19:17

У ЊЕМАЦКОЈ ЈЕ 5,5 ОД СТО ЗА ИСТОЦНУ ЊЕМАЦКУ СОЛИДАРОСТ ОД СВАКЕ ПЛАТЕ ФИРМЕ ИТД. ОД 1990 ДО 2019

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раб Бозији

29.05.2014 19:17

Добро је онај цова на ТВ рекао,фонд солидарности це проци као и паре од Телекома!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

29.05.2014 21:38

Најбољи коментар је. Оставка власти. Неспособни до даске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анаљубљана

30.05.2014 02:07

Ова влада РС нема ни репа ни главе!Нарочито Додик. Извлачи задњу гуму из гаћа властитог народа. Зато је добро, да поновим ону стару: КОМЕ ЈЕ СУЂЕНО, ДА ЈЕ ЈЕ*ЕН, ЊЕМУ ГАЋЕ САМО СПАДАЈУ. Додик је лош, лош,лош- олош!

ОДГОВОРИТЕ