Fond solidarnosti došao na politički teren

Najava vlasti Republike Srpske da se osnuje Fond solidarnosti nenadano je izazvala bum na političkoj sceni Srpske. Stavovi i oko solidarnosti se, za sada, definitivno razilaze.

Republika Srpska 29.05.2014 | 19:48
Fond solidarnosti došao na politički teren

Predsjednik Milorad Dodik najavljuje da će se Fond najvjerovatnije finansirati na osnovu doprinosa koji će biti uvedeni na plate svih zaposlenih u Republici Srpskoj u iznosu od 3 odsto. Ideja predsjednika Republike dobila je podršku lidera DNS.

Ali ne i podršku opozicije. Tvrde da je Fond potpuni promašaj i izvor iz kojeg se može prikupiti najmanje sredstava za sanaciju štete.

Opozicija će dati ocjenu i na priču o pomoći koja će biti dodjeljena građanima kojima su u poplavama ugroženi stambeni objekti. Već sada se da naslutiti da će rasparava u NS RS biti žučna. Opozicija smatra da je potpuno pogrešna ideja da se pomoć od 5.000 maraka obezbjedjuje putem emisije vaučera.

Dok su opozicioni lideri skeptični, Milorad Dodik, je danas još jednom, uglavnom samo pred podobnim medijima ponovio da je plan da se uvedu određene takse na automobile, mobilnu telefoniju i telefone uopšte ali i da se nađu drugi izvori finansiranja.

Predviđene su, rekao je, i strane donacije koje će ići u Fond solidarnosti, a preduslov za usvajanje zakon o
Fondu se očekuje u narednih 15-ak dana nakon čega se kreće u realizuaciju. A do tada nesumnjivo je da ćemo se naslušati svega. Već je počelo.

BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

MRKI

29.05.2014 17:36

SAMO ŠTO JE VLAST NEŠTO PREDLOŽILA, OPOZICIJA ODMAH KRITIKUJE, A NISAM ČUO NI JEDAN NJIHOV RAZUMAN PRIJEDLOG, SEM TO ŠTO HOĆE DA SMANJE BUDŽET PREDSJEDNIKA DRŽAVE, PA AKO NJEGOV BUDŽET MOŽE PODMIRITI ŠTETU, PREDLAŽEM DA SE TAJ BUDŽET POTPUNO UKINE, ALI SE PITAM HOĆE LI SE ONDA IKO KANDIDOVATI ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE.

ODGOVORITE
Name

serbbl

29.05.2014 18:21

MRKI Hoces razuman prijedlog? Nek se Dodiku skrese budzet sa 10 miiona na 5, smanjenje plata poslanicima, ministrima, direktorima,u upravnim odborima itd... sve to predlaze opozicija. Prijedlog snsd-a je da se uzme od onih koji nemaju i da onima koji opet nemaju!? Da se nekom ko vozi neko bijedno auto nabije neka solidarna taksa?! Ili nekom kome je mob. telefon bitan za neki mali biznis to jos vise oteza poslovanje opet nekim solidarnim porezom, da se penzije preusmjere u neki solidarni porez?!

ODGOVORITE
Name

Brko

29.05.2014 18:22

Nebuloze politicara dok im narod nezna sta da radi.Koji odvratni manipulatori.Sad se vidi koliko su svi jadni i nesposobni i da jedino sto su znali to je pljacka drzave.Tesko nama sa ovim protuvama nista dobro ne ocekujmo.Zdravi mladi i skolovani odose vani a ovi dripci nastavljaju kao da se nista ne desava.Sve ogrezlo u korupciji i kriminalu,spremno na sve samo ne na rad.Srbi probudite se,formirajte partije,dajte nove ljude ova olos ce nas satrti.

ODGOVORITE
Name

maliFFM

29.05.2014 19:17

U NJEMACKOJ JE 5,5 OD STO ZA ISTOCNU NJEMACKU SOLIDAROST OD SVAKE PLATE FIRME ITD. OD 1990 DO 2019

ODGOVORITE
Name

Rab Boziji

29.05.2014 19:17

Dobro je onaj cova na TV rekao,fond solidarnosti ce proci kao i pare od Telekoma!

ODGOVORITE
Name

bl

29.05.2014 21:38

Najbolji komentar je. Ostavka vlasti. Nesposobni do daske.

ODGOVORITE
Name

analjubljana

30.05.2014 02:07

Ova vlada RS nema ni repa ni glave!Naročito Dodik. Izvlači zadnju gumu iz gaća vlastitog naroda. Zato je dobro, da ponovim onu staru: KOME JE SUĐENO, DA JE JE*EN, NJEMU GAĆE SAMO SPADAJU. Dodik je loš, loš,loš- ološ!

ODGOVORITE