У Сребреници евидентирано 130 клизишта

У општини Сребреници је за сада евидентирано око 130 клизишта, од којих је највећим дијелом угрожена путна инфраструктура.

Република Српска 29.05.2014 | 16:47
У Сребреници евидентирано 130 клизишта

Четири домаћинства су дјелимично угрожена, али нема евакуисаних, интензивно се ради на отклањању посљедица поплава, наводи се у извјештају Републичке управе Цивилне заштите.

У општини Шековићи већи је број клизишта која угрожавају десетак стамбених објеката из којих је евакуисано 20 лица.

Вода се споро повлачи са поплављених простора у општини Доњи Жабар. Још увијек је поплављено 60 кућа и шест фарми. У колективном смјештају налази се 51 лице, а 250 лица смјештено је код родбине и пријатеља.

У општини Вукосавље вода се у потпуности повукла из насељених мјеста и са пољопривредног земљишта.

Настављене су започете активности на чишћењу и дезинфекцији кућа. У току су припреме за збрињавање угинулих животиња, као и рјешавање водоснабдијевања у Модричком Лугу који се водом снабдијева цистернама.

Дезинфекција Модриче је завршена. Комисија за попис клизишта и штета на терену још није завршила посао.

Одржана је сједница Штаба за вадредне ситуације на којој је дат приједлог начелнику општине да се пређе на редовно стање. Одлуку о томе начелник ће донијети у току дана.

Црвени крст спрема подјелу топлих и сувих оброка за подјелу више од 1.000 људи.

Екипе "Телекома Српске" врше радове на успостављању телефонских веза у Добоју, а у дијелу града успостављена је фиксна телефонија.

Најприоритетнији захтјеви из општине Шамац за угрожено становништво су храна, вода, лијекови, хигијенски материјал и средства за чишћење и дезинфекцију.

Коментари / 0

Оставите коментар