U Srebrenici evidentirano 130 klizišta

U opštini Srebrenici je za sada evidentirano oko 130 klizišta, od kojih je najvećim dijelom ugrožena putna infrastruktura.

Republika Srpska 29.05.2014 | 16:47
U Srebrenici evidentirano 130 klizišta

Četiri domaćinstva su djelimično ugrožena, ali nema evakuisanih, intenzivno se radi na otklanjanju posljedica poplava, navodi se u izvještaju Republičke uprave Civilne zaštite.

U opštini Šekovići veći je broj klizišta koja ugrožavaju desetak stambenih objekata iz kojih je evakuisano 20 lica.

Voda se sporo povlači sa poplavljenih prostora u opštini Donji Žabar. Još uvijek je poplavljeno 60 kuća i šest farmi. U kolektivnom smještaju nalazi se 51 lice, a 250 lica smješteno je kod rodbine i prijatelja.

U opštini Vukosavlje voda se u potpunosti povukla iz naseljenih mjesta i sa poljoprivrednog zemljišta.

Nastavljene su započete aktivnosti na čišćenju i dezinfekciji kuća. U toku su pripreme za zbrinjavanje uginulih životinja, kao i rješavanje vodosnabdijevanja u Modričkom Lugu koji se vodom snabdijeva cisternama.

Dezinfekcija Modriče je završena. Komisija za popis klizišta i šteta na terenu još nije završila posao.

Održana je sjednica Štaba za vadredne situacije na kojoj je dat prijedlog načelniku opštine da se pređe na redovno stanje. Odluku o tome načelnik će donijeti u toku dana.

Crveni krst sprema podjelu toplih i suvih obroka za podjelu više od 1.000 ljudi.

Ekipe "Telekoma Srpske" vrše radove na uspostavljanju telefonskih veza u Doboju, a u dijelu grada uspostavljena je fiksna telefonija.

Najprioritetniji zahtjevi iz opštine Šamac za ugroženo stanovništvo su hrana, voda, lijekovi, higijenski materijal i sredstva za čišćenje i dezinfekciju.

Komentari / 0

Ostavite komentar