Новак навија за БиХ и Хрватску на СП

Други тенисер света Новак Ђоковић каже да ће на Светском првенству у фудбалу навијати за Хрватску и БиХ, али да има још тимова који му се допадају.

Тенис 29.05.2014 | 15:52
Новак навија за БиХ и Хрватску на СП

Такође, после победе над Шардијем у другом колу Ролан Гароса, Новак је говорио о притиску великих очекивања и разлозима зашто се преселио у Монте Карло.

“Заиста је тешко одабрати фаворита на Светском првенству, има толико одличних тимова. Нажалост, Србија не игра, па ћу навијати за наше суседе БиХ и Хрватску. Волим фудбал и гледаћу СП, као и остали тенисери препостављам. Ту је Шпанија, Бразил је домаћин, Немачка је увек чврста – тешко је рећи, а и нисам стручњак за фудбал, тако да је боље да се држим тениса“, казао је Новак уз осмех.

После испадања у првом колу, Станислас Вавринка изјавио је да је тешко борити се са огромним притиском који носи улога фаворита.

“Могу да разумем то кроз шта Вавринка пролази – знам како је протицао период после мог првог освојеног Грен слем турнира 2008. године. Тада се први пут сусретнеш са очекивањима и чињеницом да си фаворит на Грен слему. То је ново искуство и тај притисак пратиће га то краја каријере јер је сада освајач Грен слема. Са менталног аспекта то је нова димензија, али то је део спорта“, рекао је Новак и потом се присетио периода после своје титуле у Мелбурну 2008. године:

“Мислим да могу да се идентификујем са Стеном, разумем га када каже да је одједном сва пажња усмерена ка њему. Претходно нема много притиска и можеш само да изађеш на терен и играш, а да не мислиш много о дешавањима ван терена. А она одједном мораш да почнеш да размишљаш о свему осталом. Мислим, не мораш, али једноставно ту је. Захваљујући вама медијима ми то осећам највише на Грен слемовима“, казао је Ђоковић, “Мислим да велики успех носи са собом и велику одговорност. Током година схватио сам да је притисак привилегија јер он значи да радиш нешто вредно и да се такмичиш на највишем нивоу“.

О томе је говорио И Роџер Федерер рекавши да је шокантно колико су Надал, Ђоковић и он константни.

На питање који су разлози његове селидбе у Монте Карло, Ђоковић је одговорио:

“Монте Карло је место где живе многи тенисери и спортисти претходних деценија. Први пут сам тамо дошао са 17 година на квалификације за турнир и после тога сам мало више времена проводио тамо јер је ту живео мој тадашњи тренер Рикардо Пјати. То ми је била база за тренинг, али у то време сам још живео у Србији. Допада ми се Монте Карло из више разлога – најважнији је што у потпуности своје време и концентрацију могу да усмерим на тенис, а то ми је врло значајно у овој фази живота“.

У трећем колу Новак се састаје са Марином Чилићем.

Коментари / 0

Оставите коментар