Novak navija za BiH i Hrvatsku na SP

Drugi teniser sveta Novak Đoković kaže da će na Svetskom prvenstvu u fudbalu navijati za Hrvatsku i BiH, ali da ima još timova koji mu se dopadaju.

Tenis 29.05.2014 | 15:52
Novak navija za BiH i Hrvatsku na SP

Takođe, posle pobede nad Šardijem u drugom kolu Rolan Garosa, Novak je govorio o pritisku velikih očekivanja i razlozima zašto se preselio u Monte Karlo.

“Zaista je teško odabrati favorita na Svetskom prvenstvu, ima toliko odličnih timova. Nažalost, Srbija ne igra, pa ću navijati za naše susede BiH i Hrvatsku. Volim fudbal i gledaću SP, kao i ostali teniseri prepostavljam. Tu je Španija, Brazil je domaćin, Nemačka je uvek čvrsta – teško je reći, a i nisam stručnjak za fudbal, tako da je bolje da se držim tenisa“, kazao je Novak uz osmeh.

Posle ispadanja u prvom kolu, Stanislas Vavrinka izjavio je da je teško boriti se sa ogromnim pritiskom koji nosi uloga favorita.

“Mogu da razumem to kroz šta Vavrinka prolazi – znam kako je proticao period posle mog prvog osvojenog Gren slem turnira 2008. godine. Tada se prvi put susretneš sa očekivanjima i činjenicom da si favorit na Gren slemu. To je novo iskustvo i taj pritisak pratiće ga to kraja karijere jer je sada osvajač Gren slema. Sa mentalnog aspekta to je nova dimenzija, ali to je deo sporta“, rekao je Novak i potom se prisetio perioda posle svoje titule u Melburnu 2008. godine:

“Mislim da mogu da se identifikujem sa Stenom, razumem ga kada kaže da je odjednom sva pažnja usmerena ka njemu. Prethodno nema mnogo pritiska i možeš samo da izađeš na teren i igraš, a da ne misliš mnogo o dešavanjima van terena. A ona odjednom moraš da počneš da razmišljaš o svemu ostalom. Mislim, ne moraš, ali jednostavno tu je. Zahvaljujući vama medijima mi to osećam najviše na Gren slemovima“, kazao je Đoković, “Mislim da veliki uspeh nosi sa sobom i veliku odgovornost. Tokom godina shvatio sam da je pritisak privilegija jer on znači da radiš nešto vredno i da se takmičiš na najvišem nivou“.

O tome je govorio I Rodžer Federer rekavši da je šokantno koliko su Nadal, Đoković i on konstantni.

Na pitanje koji su razlozi njegove selidbe u Monte Karlo, Đoković je odgovorio:

“Monte Karlo je mesto gde žive mnogi teniseri i sportisti prethodnih decenija. Prvi put sam tamo došao sa 17 godina na kvalifikacije za turnir i posle toga sam malo više vremena provodio tamo jer je tu živeo moj tadašnji trener Rikardo Pjati. To mi je bila baza za trening, ali u to vreme sam još živeo u Srbiji. Dopada mi se Monte Karlo iz više razloga – najvažniji je što u potpunosti svoje vreme i koncentraciju mogu da usmerim na tenis, a to mi je vrlo značajno u ovoj fazi života“.

U trećem kolu Novak se sastaje sa Marinom Čilićem.

Komentari / 0

Ostavite komentar