Данас у Бијељину стиже 15 тона помоћи

У Бијељину ће данас, посредством Оперативно-комуникацијског центра Министарства безбједности БиХ и Еуфора, бити достављено 15 тона хуманитарне помоћи.

Република Српска 29.05.2014 | 10:35
Данас у Бијељину стиже 15 тона помоћи

"Ова помоћ биће допремљена на подручје Бијељине камионима Еуфора из складишта Црвеног крста Републике српске са Пала", рекао је јутрос Срни портпарол Министарства безбједности БиХ Адмир Малагић.

Он је додао да се вечерас очекује долазак тима из Италије који ће бити распоређен у Бијељину на задацима испумпавања воде и санације терена након обилних поплава.

Према његовим ријечима, и данас ће бити ангажовани хеликоптери Еуфора на ширем подручју Зенице, гдје ће селима Кулићи, Шерићи и другим одсјеченим мјестима бити достављена помоћ, али и пребачени тимови медицинара, епидемиолога, као и швајцарски тим геолога који би требало да изврши преглед клизишта и предложи рјешења за њихову санацију.

Он је потврдио да ће бити настављена акција испумпавања воде на подручју Посавине, гдје ће уз тимове из 12 држава бити ангажована и два тима из Њемачке са пумпама великог капацитета.

"Ријеч је о тимовима који су до сада били ангажовани у Србији и они ће данас стићи у Орашје", навео је Малагић.

Из Туркменистана је синоћ у БиХ стигао авион са хуманитарном помоћи која ће данас бити дистрибуисана у угрожена подручја.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПероПериц

29.05.2014 08:50

За БН коментар одовор. Па подијелио је сто је имао, нема он складиста као твоји лопови,па да после додјељује сину,кумовима и својим лоповима.

ОДГОВОРИТЕ