Danas u Bijeljinu stiže 15 tona pomoći

U Bijeljinu će danas, posredstvom Operativno-komunikacijskog centra Ministarstva bezbjednosti BiH i Eufora, biti dostavljeno 15 tona humanitarne pomoći.

Republika Srpska 29.05.2014 | 10:35
Danas u Bijeljinu stiže 15 tona pomoći

"Ova pomoć biće dopremljena na područje Bijeljine kamionima Eufora iz skladišta Crvenog krsta Republike srpske sa Pala", rekao je jutros Srni portparol Ministarstva bezbjednosti BiH Admir Malagić.

On je dodao da se večeras očekuje dolazak tima iz Italije koji će biti raspoređen u Bijeljinu na zadacima ispumpavanja vode i sanacije terena nakon obilnih poplava.

Prema njegovim riječima, i danas će biti angažovani helikopteri Eufora na širem području Zenice, gdje će selima Kulići, Šerići i drugim odsječenim mjestima biti dostavljena pomoć, ali i prebačeni timovi medicinara, epidemiologa, kao i švajcarski tim geologa koji bi trebalo da izvrši pregled klizišta i predloži rješenja za njihovu sanaciju.

On je potvrdio da će biti nastavljena akcija ispumpavanja vode na području Posavine, gdje će uz timove iz 12 država biti angažovana i dva tima iz NJemačke sa pumpama velikog kapaciteta.

"Riječ je o timovima koji su do sada bili angažovani u Srbiji i oni će danas stići u Orašje", naveo je Malagić.

Iz Turkmenistana je sinoć u BiH stigao avion sa humanitarnom pomoći koja će danas biti distribuisana u ugrožena područja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

PeroPeric

29.05.2014 08:50

Za BN komentar odovor. Pa podijelio je sto je imao, nema on skladista kao tvoji lopovi,pa da posle dodjeljuje sinu,kumovima i svojim lopovima.

ODGOVORITE