Сукоб амбасадора Русије и Украјине

Амбасадори Русије и Украјине сукобили су се прошле ноћи на седници Савета безбедности Уједињених нација поводом таласа насиља на проруском истоку Украјине.

Свијет 29.05.2014 | 10:22
Сукоб амбасадора Русије и Украјине

Међутим, обојица су позвала Савет безбедности да прекине насиље.

Амбасадор Русије Виталиј Чуркин је рекао да би Савет безбедности требало да позове Украјину да прекине "војни хаос" и "призна потребу да узме у обзир интересе свих грађана те земље".

Украјински амбасадор Јуриј Сергејев позвао је Савет безбедности да захтева да Русија повуче своје војнике и паравојне групе из Украјине.

Сергејев је додао да Русија мора позвати стотине Чечена, Козака и плаћеника да напусте Украјину.

Он је такође рекао да Украјина жели мирно решење, али да Русија мора престати са дестабилизацијом истока Украјине и подршком сепаратизму.

Чуркин је на то одговорио како је веома тешко говорити о дијалогу "док убијате људе".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

29.05.2014 08:33

Слична ситуација је била и код нас. Неки су мислили и још мисле да је БиХ само њихова. Наравно то су лажи о којима се може само сањати. Мислим да Русија жели војно ријешити кризу да би се то веома брзо догодило. Да су послали добровољце и Козаке били би добро опремљени тако да је све то реторика. Ово треба хитно зауставити јер украјински фашисти гранатирају све редом и то може изазвати јаку реакцију. Срећа њихова што Руси нису терористи како кажу, тек би онда свашта било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја је легенда,цовијек за изуцавање хехехе

29.05.2014 08:35

Ја мислио они се свадјају ко це баји послати два хеликоптереа и кредите одобрити

ОДГОВОРИТЕ