Sukob ambasadora Rusije i Ukrajine

Ambasadori Rusije i Ukrajine sukobili su se prošle noći na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom talasa nasilja na proruskom istoku Ukrajine.

Svijet 29.05.2014 | 10:22
Sukob ambasadora Rusije i Ukrajine

Međutim, obojica su pozvala Savet bezbednosti da prekine nasilje.

Ambasador Rusije Vitalij Čurkin je rekao da bi Savet bezbednosti trebalo da pozove Ukrajinu da prekine "vojni haos" i "prizna potrebu da uzme u obzir interese svih građana te zemlje".

Ukrajinski ambasador Jurij Sergejev pozvao je Savet bezbednosti da zahteva da Rusija povuče svoje vojnike i paravojne grupe iz Ukrajine.

Sergejev je dodao da Rusija mora pozvati stotine Čečena, Kozaka i plaćenika da napuste Ukrajinu.

On je takođe rekao da Ukrajina želi mirno rešenje, ali da Rusija mora prestati sa destabilizacijom istoka Ukrajine i podrškom separatizmu.

Čurkin je na to odgovorio kako je veoma teško govoriti o dijalogu "dok ubijate ljude".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

29.05.2014 08:33

Slična situacija je bila i kod nas. Neki su mislili i još misle da je BiH samo njihova. Naravno to su laži o kojima se može samo sanjati. Mislim da Rusija želi vojno riješiti krizu da bi se to veoma brzo dogodilo. Da su poslali dobrovoljce i Kozake bili bi dobro opremljeni tako da je sve to retorika. Ovo treba hitno zaustaviti jer ukrajinski fašisti granatiraju sve redom i to može izazvati jaku reakciju. Sreća njihova što Rusi nisu teroristi kako kažu, tek bi onda svašta bilo.

ODGOVORITE
Name

Baja je legenda,covijek za izucavanje hehehe

29.05.2014 08:35

Ja mislio oni se svadjaju ko ce baji poslati dva helikopterea i kredite odobriti

ODGOVORITE