Грчка нуди стипендије студентима

Амбасада Грчке у БиХ је, у име Грчке државне фондације за стипендије /Хеллениц Стате Сцхоларсхипс Фоундатион/, објавила позив за додјелу 20 стипендија за студенте из земаља Балкана и источноевропских земаља које нису чланице ЕУ, за докторске студије и постдокторска истраживања, речено је у Министарству просвјете и културе Републике Српске.

Босна и Херцеговина 28.05.2014 | 12:20
Грчка нуди стипендије студентима


Докторске студије су у трајању од једне до три године, а постдокторска истраживања могу да трају од шест мјесеци до двије године.

Студенти могу да одаберу било коју предметну област која је доступна на универзитетима у Грчкој.

Објављен је и позив за додјелу стипендија за странце за похађање курсева и семинара модерног грчког језика и културе, организованих на водећим универзитетима у Грчкој.

На позив се могу пријавити дипломирани студенти из области друштвених, хуманистичких и политичких наука, као и они који предају грчки језик као страни. Трајање стипендирања је најмање осам мјесеци.

Заинтересовани студенти потребне информације могу добити у канцеларијама за међународну сарадњу Универзитета у Источном Сарајеву и Универзитета у Бањалуци, на страници www.икy.гр. и мејл адреси фореигнерс@икy.гр.

Коментари / 0

Оставите коментар