Grčka nudi stipendije studentima

Ambasada Grčke u BiH je, u ime Grčke državne fondacije za stipendije /Hellenic State Scholarships Foundation/, objavila poziv za dodjelu 20 stipendija za studente iz zemalja Balkana i istočnoevropskih zemalja koje nisu članice EU, za doktorske studije i postdoktorska istraživanja, rečeno je u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 28.05.2014 | 12:20
Grčka nudi stipendije studentima


Doktorske studije su u trajanju od jedne do tri godine, a postdoktorska istraživanja mogu da traju od šest mjeseci do dvije godine.

Studenti mogu da odaberu bilo koju predmetnu oblast koja je dostupna na univerzitetima u Grčkoj.

Objavljen je i poziv za dodjelu stipendija za strance za pohađanje kurseva i seminara modernog grčkog jezika i kulture, organizovanih na vodećim univerzitetima u Grčkoj.

Na poziv se mogu prijaviti diplomirani studenti iz oblasti društvenih, humanističkih i političkih nauka, kao i oni koji predaju grčki jezik kao strani. Trajanje stipendiranja je najmanje osam mjeseci.

Zainteresovani studenti potrebne informacije mogu dobiti u kancelarijama za međunarodnu saradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Univerziteta u Banjaluci, na stranici www.iky.gr. i mejl adresi [email protected].

Komentari / 0

Ostavite komentar