Реал ствара још јачи тим

Иако је иза њих фантастична сезона у којој су освојили Лигу шампиона и Куп краља, Мадриђани се спремају за промене у прелазном року.

Фудбал 28.05.2014 | 11:22
Реал ствара још јачи тим

Кажу да тим који побеђује не треба мењати, али у Реал Мадриду се неће држати те политике у наредном прелазном року. Штавише, после освајања Десиме и Купа краља - што је најбоља сезона Реала у последњих 56 година - Меренгеси се спремају да шампионски тим још више ојачају.

Флорентино Перез је на седмом небу после успеха који се дуго чекао у Мадриду и неће жалити пара да испуни жеље Карлу Анчелотију, а вероватно ће имати и неке сопствене идеје. Реалов председник је у више наврата показао да се не либи да „поломи излоге“ по фудбалској Европи и полако се спрема за изузетно занимљив прелазни рок.

Иако је Реал остварио сјајне резултате у минулој сезони, јасно је да су им потребна нека појачања и да неки играчи нису задовољили.

Прве промене се очекују на позицији левог бека. Фабио Коентрао ће овога пута сигурно напустити Реал, пошто се то није десило у претходна два прелазна рока, а прва жеља за његову замену талентовани Алберто Морено из Севиље којег јури и Наполи. Он би био идеана алтернатива Марселу. Ако Пепе или Варан напусте клуб, Реал ће се окренути довођењу Ињига Мартинеза из Реал Сосиједада за тридесет милиона евра.

У везном реду је готово сигуран одлазак Самија Кедире којег би Мурињо радо видео у Челсију уместо Лампарда. Врло вероватан је и одлазак младог Бразилца Каземира који се није изборио за минутажу. Иљараменди ће још наредну сезону добити прилику да се наметне као наследник Ћабија Алонса. Највеће појачање који би стигло у везни ред могао би да буде Пол Погба. Француз је велика Перезова и Анћелотијева жеља, а први контакти са Јувентусом су већ успостављени.

Стара дама мора да прода неку од звезда како би обезбедила стабилан буџет за појачања и за наредну сезону: Погбу или Видала? За Погбу могу да узму већи новац, пошто је Реал наводно спреман да плати шездесет милиона евра. И да у трансфер убаци и Фабија Коентра јер Конте очајничку жели неког офанзивног левог бека. Резервна опција ако не успеју у намери да доведу Погбу је сјајни Итураспе из Атлетик Билбаа који је експлодирао ове сезоне. Његова цена би била око тридесет милиона евра, јер Баски не дају своје звезде за мале паре.

Остаје питање шта ће бити с Анхелом ди Маријом. Много се спекулисало о његовој продаји, али после финала Лиге шампиона у којем је био најбољи на терену, сада вероватно нико у Мадриду не би желео да га се одрекне. Међутим, Ди Марија то финале може да дебело наплати. ПСЖ, Манчестер Јунајтед, Манчестер Сити, Монако, Арсенал и Јувентус би га радо видели су всојим редовима. И понудили би му плату од седам милиона евра по сезони, што је дупло више од онога што има у Мадриду. Монако и ПСЖ можда и више од седам милиона. Реал има опцију да му повећа плату или да га прода за неких четрдесет милиона евра док му је цена у зениту.

Ди Маријин одлазак би готово сигурно значио долазак Ивана Ракитића за такође четрдесет милиона евра. Мада, није искључено да Хрват слети на Бернабеу чак и ако остане Ди Марија. У том случају би извисио Иско. Резервна опција је суперталентовани Хуан Итурбе из Вероне о којем смо већ писали.

На крају, промене су извесне и у нападу. Мората готово сигурно иде. Можда на позајмицу у Јувентус или Интер, а можда и да буде продат некоме од енглеских клубова попут Тотенхема или Арсенала. Видело се да Реалу недостаје још један квалитетан нападач и због чега су прошлог лета јурили Луиса Суареза.

Суарез је и даље мета број један, али кошта 144.000.000 евра што је клаузула коју је одредио Ливерпул. Реалнија опција је можда Серхио Агуеро који је такође дуго година на мети Краљевског клуба. Он би могао да буде Перезов поклон навијачима и Анчелотију, а први човек Реала би морао да издвоји макар педесет милиона евра за тај „гест“.

Неким продајама, каса ће бити попуњена. Поготово ако оде Ди Марија. Али неминовност је да ће Флорентино Перез и овог лета завући руку у џеп и више куповати него што ће продавати.

Коментари / 0

Оставите коментар