Real stvara još jači tim

Iako je iza njih fantastična sezona u kojoj su osvojili Ligu šampiona i Kup kralja, Madriđani se spremaju za promene u prelaznom roku.

Fudbal 28.05.2014 | 11:22
Real stvara još jači tim

Kažu da tim koji pobeđuje ne treba menjati, ali u Real Madridu se neće držati te politike u narednom prelaznom roku. Štaviše, posle osvajanja Desime i Kupa kralja - što je najbolja sezona Reala u poslednjih 56 godina - Merengesi se spremaju da šampionski tim još više ojačaju.

Florentino Perez je na sedmom nebu posle uspeha koji se dugo čekao u Madridu i neće žaliti para da ispuni želje Karlu Ančelotiju, a verovatno će imati i neke sopstvene ideje. Realov predsednik je u više navrata pokazao da se ne libi da „polomi izloge“ po fudbalskoj Evropi i polako se sprema za izuzetno zanimljiv prelazni rok.

Iako je Real ostvario sjajne rezultate u minuloj sezoni, jasno je da su im potrebna neka pojačanja i da neki igrači nisu zadovoljili.

Prve promene se očekuju na poziciji levog beka. Fabio Koentrao će ovoga puta sigurno napustiti Real, pošto se to nije desilo u prethodna dva prelazna roka, a prva želja za njegovu zamenu talentovani Alberto Moreno iz Sevilje kojeg juri i Napoli. On bi bio ideana alternativa Marselu. Ako Pepe ili Varan napuste klub, Real će se okrenuti dovođenju Injiga Martineza iz Real Sosijedada za trideset miliona evra.

U veznom redu je gotovo siguran odlazak Samija Kedire kojeg bi Murinjo rado video u Čelsiju umesto Lamparda. Vrlo verovatan je i odlazak mladog Brazilca Kazemira koji se nije izborio za minutažu. Iljaramendi će još narednu sezonu dobiti priliku da se nametne kao naslednik Ćabija Alonsa. Najveće pojačanje koji bi stiglo u vezni red mogao bi da bude Pol Pogba. Francuz je velika Perezova i Anćelotijeva želja, a prvi kontakti sa Juventusom su već uspostavljeni.

Stara dama mora da proda neku od zvezda kako bi obezbedila stabilan budžet za pojačanja i za narednu sezonu: Pogbu ili Vidala? Za Pogbu mogu da uzmu veći novac, pošto je Real navodno spreman da plati šezdeset miliona evra. I da u transfer ubaci i Fabija Koentra jer Konte očajničku želi nekog ofanzivnog levog beka. Rezervna opcija ako ne uspeju u nameri da dovedu Pogbu je sjajni Ituraspe iz Atletik Bilbaa koji je eksplodirao ove sezone. Njegova cena bi bila oko trideset miliona evra, jer Baski ne daju svoje zvezde za male pare.

Ostaje pitanje šta će biti s Anhelom di Marijom. Mnogo se spekulisalo o njegovoj prodaji, ali posle finala Lige šampiona u kojem je bio najbolji na terenu, sada verovatno niko u Madridu ne bi želeo da ga se odrekne. Međutim, Di Marija to finale može da debelo naplati. PSŽ, Mančester Junajted, Mančester Siti, Monako, Arsenal i Juventus bi ga rado videli su vsojim redovima. I ponudili bi mu platu od sedam miliona evra po sezoni, što je duplo više od onoga što ima u Madridu. Monako i PSŽ možda i više od sedam miliona. Real ima opciju da mu poveća platu ili da ga proda za nekih četrdeset miliona evra dok mu je cena u zenitu.

Di Marijin odlazak bi gotovo sigurno značio dolazak Ivana Rakitića za takođe četrdeset miliona evra. Mada, nije isključeno da Hrvat sleti na Bernabeu čak i ako ostane Di Marija. U tom slučaju bi izvisio Isko. Rezervna opcija je supertalentovani Huan Iturbe iz Verone o kojem smo već pisali.

Na kraju, promene su izvesne i u napadu. Morata gotovo sigurno ide. Možda na pozajmicu u Juventus ili Inter, a možda i da bude prodat nekome od engleskih klubova poput Totenhema ili Arsenala. Videlo se da Realu nedostaje još jedan kvalitetan napadač i zbog čega su prošlog leta jurili Luisa Suareza.

Suarez je i dalje meta broj jedan, ali košta 144.000.000 evra što je klauzula koju je odredio Liverpul. Realnija opcija je možda Serhio Aguero koji je takođe dugo godina na meti Kraljevskog kluba. On bi mogao da bude Perezov poklon navijačima i Ančelotiju, a prvi čovek Reala bi morao da izdvoji makar pedeset miliona evra za taj „gest“.

Nekim prodajama, kasa će biti popunjena. Pogotovo ako ode Di Marija. Ali neminovnost je da će Florentino Perez i ovog leta zavući ruku u džep i više kupovati nego što će prodavati.

Komentari / 0

Ostavite komentar