Напитак који вам може промијенити живот (ВИДЕО)

“Златно млеко” је предиван, укусан и невероватно здрав напитак поготово погодан за конзумирање у вечерњим сатима.

Здравље 28.05.2014 | 07:00
Напитак који вам може промијенити живот (ВИДЕО)

Куркума садржи, полифенол идентификован као основни активни састојак, а који постиже више од 150 потенцијално терапијских учинака, а укључује антиоксидативна, противупална и антиканцерогена својства. У комбинацији с црним бибером, добробити куркумина се вишеструко повећавају.

Ево и рецепта за овај заиста чудотворан напитак:
Потребни састојци за пасту: 1/4 шољице праха куркуме, 1/2 кашичице млевеног бибера, 1/2 шољице филтриране воде.

Припрема:
Помешајте све састојке у малој шерпици. Укључите ватру на средњу јачину и мешајте док смеса не постане густа паста. Пустите да се смеса охлади, а затим је држите у малој тегли у фрижидеру .

Потребни састојци за “златно млеко”: 1 шољица бадемовог млека, 1 кашичица кокосовог уља, 1/4 кашичице или више пасте од куркуме и мед.

Припрема:
Комбинујте све састојке, осим меда у лонцу за кување. Укључите ватру на средњу јачину. Док грејете обавезно непрестано мешајте и не допустите да прокува. Додајте мед по жељи.

 

Додатне предности:Противупално деловање, антиоксиданс, антисептик, аналгетик, јача имунитет, антиканцероген, помаже у одржавању нивоа холестерола, подстиче пробавно здравље, помаже у детоксикацији јетре. регулише метаболизам и контролу телесне тежине, регулише крвни притисак, побољшава меморију, смањује триглицериде.

Коментари / 0

Оставите коментар