Napitak koji vam može promijeniti život (VIDEO)

“Zlatno mleko” je predivan, ukusan i neverovatno zdrav napitak pogotovo pogodan za konzumiranje u večernjim satima.

Zdravlje 28.05.2014 | 07:00
Napitak koji vam može promijeniti život (VIDEO)

Kurkuma sadrži, polifenol identifikovan kao osnovni aktivni sastojak, a koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih učinaka, a uključuje antioksidativna, protivupalna i antikancerogena svojstva. U kombinaciji s crnim biberom, dobrobiti kurkumina se višestruko povećavaju.

Evo i recepta za ovaj zaista čudotvoran napitak:
Potrebni sastojci za pastu: 1/4 šoljice praha kurkume, 1/2 kašičice mlevenog bibera, 1/2 šoljice filtrirane vode.

Priprema:
Pomešajte sve sastojke u maloj šerpici. Uključite vatru na srednju jačinu i mešajte dok smesa ne postane gusta pasta. Pustite da se smesa ohladi, a zatim je držite u maloj tegli u frižideru .

Potrebni sastojci za “zlatno mleko”: 1 šoljica bademovog mleka, 1 kašičica kokosovog ulja, 1/4 kašičice ili više paste od kurkume i med.

Priprema:
Kombinujte sve sastojke, osim meda u loncu za kuvanje. Uključite vatru na srednju jačinu. Dok grejete obavezno neprestano mešajte i ne dopustite da prokuva. Dodajte med po želji.

 

Dodatne prednosti:Protivupalno delovanje, antioksidans, antiseptik, analgetik, jača imunitet, antikancerogen, pomaže u održavanju nivoa holesterola, podstiče probavno zdravlje, pomaže u detoksikaciji jetre. reguliše metabolizam i kontrolu telesne težine, reguliše krvni pritisak, poboljšava memoriju, smanjuje trigliceride.

Komentari / 0

Ostavite komentar