Храна за здрава плућа

Мислите да храном не можете утицати на здравље плућа? Варате се! Научници су доказали да у врло кратком року одређене намирнице помажу у очувању здравих плућа.

Здравље 28.05.2014 | 06:50
Храна за здрава плућа

Научници тврде да грејп, банане, риба и сир могу помоћи људима који се боре с болестима плућа. Тачније, научници су пронашли јасну повезаност између споменутих намирница и хроничне опструктивне болести плућа.

Амерички и европски научници су спровели трогодишње истраживање којим су покушали да открију на који начин исхрана помаже или одмаже код најчешћих плућних проблема. Испитаницима с хроничним плућним болестима који су јели грејп, банане, рибу и сир, стање се поправило у року 24 сата!

Због таквих открића, др Корин Хансон саветује особама које пате од хроничне опструктивне плућне болести, другачији начин исхране који им може помоћи у лечењу. Људи мисле да исхрана не утиче на стање плућа, наводи др Хансон, али то је велика заблуда.

Иначе, хронична опструктивна плућна болест све је чешћа појава у модерном друштву. Проблем је то што се касно открива, јер већина људи не обраћа позорност на симптоме. Најчешћи је симптом кашаљ, али људи углавном мисле да је реч о пролазној прехлади, алергијама или пак пушачком кашљу. Ако се не лечи, хронична опструктивна плућна болест може изазвати озбиљне проблеме, стога је нужно водити рачуна о здрављу плућа.

Коментари / 0

Оставите коментар