Заједно у санирање штете од поплава

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић и амбасадора Србије у БиХ Станимир Вукићевић истакли су данас у Сарајеву да двије земље остају заједно у настојањима да штета од поплава што прије буде санирана и да се одговарајућим пројектима тражи помоћ од међународне заједнице, прије свега од ЕУ.

Република Српска 27.05.2014 | 17:21
Заједно у санирање штете од поплава

Из Предсједништва БиХ саопштено је да су саговорници размијенили информације и мишљења о ситуацији у поплављеним подручјима у БиХ и Србији, изазваној погоршањем климатских услова, која је погодила цијели
регион, и заједнички констатовали велику солидарност руководстава и грађана двије земље, која је дошла до изражаја у овако ванредној ситуацији.

Заједнички је оцијењено да је недавна прва посјета премијера Србије Александра Вучића БиХ била веома успјешна и оставила позитиван одјек у политичком животу и јавности обје земље.

Посјета је отворила врата за сарадњу Србије са цијелом БиХ, поред постојећих интензивних специјалних односа и паралелних веза између Републике Српске и Србије.

На састанку су размијењена мишљења и о актуелним политичким дешавањима у региону, изборима за Европски парламент, процесу европских интеграција и појединим међународним темама.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

борац рс

27.05.2014 15:33

Зар нам није баја обезбедио средства од браце Руса???????

ОДГОВОРИТЕ