Zajedno u saniranje štete od poplava

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović i ambasadora Srbije u BiH Stanimir Vukićević istakli su danas u Sarajevu da dvije zemlje ostaju zajedno u nastojanjima da šteta od poplava što prije bude sanirana i da se odgovarajućim projektima traži pomoć od međunarodne zajednice, prije svega od EU.

Republika Srpska 27.05.2014 | 17:21
Zajedno u saniranje štete od poplava

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da su sagovornici razmijenili informacije i mišljenja o situaciji u poplavljenim područjima u BiH i Srbiji, izazvanoj pogoršanjem klimatskih uslova, koja je pogodila cijeli
region, i zajednički konstatovali veliku solidarnost rukovodstava i građana dvije zemlje, koja je došla do izražaja u ovako vanrednoj situaciji.

Zajednički je ocijenjeno da je nedavna prva posjeta premijera Srbije Aleksandra Vučića BiH bila veoma uspješna i ostavila pozitivan odjek u političkom životu i javnosti obje zemlje.

Posjeta je otvorila vrata za saradnju Srbije sa cijelom BiH, pored postojećih intenzivnih specijalnih odnosa i paralelnih veza između Republike Srpske i Srbije.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o aktuelnim političkim dešavanjima u regionu, izborima za Evropski parlament, procesu evropskih integracija i pojedinim međunarodnim temama.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

borac rs

27.05.2014 15:33

Zar nam nije baja obezbedio sredstva od brace Rusa???????

ODGOVORITE