Приведен бивши градоначелник Ниша

Бивши градоначелник Ниша Милош Симоновић, некадашњи функционер ДС, приведен је јутрос и одређено му је задржавање до 48 сати због проневере градског буџета.

Србија 27.05.2014 | 15:56
 Приведен бивши градоначелник Ниша

Поред Симоновића (рођеног 1973), приведен је и заменик градског јавног правобраниоца Владимир Стаменковић (1960).

Како је саопштио МУП, они се сумњиче да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја чиме су оштетили буџет града Ниша за око 90 милиона динара.

Сумња се да је М. С. извршио кривично дело тако што је у децембру 2011. године, злоупотребом свог службеног положаја, закључио уговор са приватним предузећем биоскопа ''Вилин Град'' ДОО Ниш у трајању од 15 година, без сагласности Републичке дирекције за имовину.

Такође, осумњичени В.С. је пре потписивања уговора доставио мишљење да овакав уговор испуњава законске услове и да се као такав може закључити, што је супротно Закону о јавној својини", наведено је у саопштењу МУП-а.

По истеку задржавања осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени надлежном тужилаштву, додаје МУП.

Симоновић је био функционер ДС када је ступио на дужност градоначелника Ниша 2008, заменивши на том месту Смиљка Костића. Медији су у децембру 2012. писали да је Симоновић, који тада више није био на функцији градоначелника, био на информативном разговору у МУП-у, због, како се наводило, случаја "Винд џет".

Како су тада писале Јужне вести, у питању је била истрага у вези са спорним уговором између Града Ниша и италијанске авио-компаније, која је покренута због сумњи у бројне незаконитости при одобравању субвенција за летове "Винд џета" из Ниша за Болоњу.

Наводно је, по одлуци Симоновића, из градског буџета "Винд џету" од новембра 2009. године плаћано да лети из Ниша. Летови су обустављени средином октобра 2010. године, а италијанска страна још није вратила дуг од 50.000 евра које је Град раније уплатио као депозит. "Винд џет" је у августу 2012. угашен.

При том, како су утврдили и државни ревизори, бивши градоначелник је уговор са "Винд џетом" склопио супротно закону, односно без тендера.

Симоновић је у фебруару ове године заједно са још 5 однорника ДС из Ниша напустио ту странку.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

босњо

27.05.2014 13:26

У Србији се одвија клупко а кад це код нас да поцне?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

27.05.2014 13:41

А СТА ЦЕ ОВДЕ БИТИ ГРАДОНАЦЕЛНИКА У "ПРЗУНУ" КАДА СЕ ПОКРЕНУ АКЦИЈЕ ПРЕСРЕТАЊА ТАЈКУНА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари

27.05.2014 14:32

Браво Вуцицу све њих на суд имах их и много других!! Криминал поциње вец на граници а да вам не говорим о милицији то ви вец знате!!

ОДГОВОРИТЕ