Доњецк: Гађан камион, 35 мртвих?

Најмање 35 особа је погинуло када је из ракетног бацача погођен камион у ком су, из области аеродрома у Доњецку, транспортовали рањени, јавља Раша тудеј.

Свијет 27.05.2014 | 08:59
Доњецк: Гађан камион, 35 мртвих?

Гувернер Доњецке области Павел Губарев објавио је на Фејсбуку да је камион био обиљежен као амбулантно возило, да је на себи имао заставу хитне помоћи, и додао да је у нападу рањено још 15 особа, преноси Итар тасс.

"Хунта је коначно и неопозиво кренула у злочин против човјечности. Битка се наставља код Путиловог Моста. Припадници Десног сектора испаљују минобацачке гранате на све што се креће. Много је цивилних жртава.", написао је Губарев на страници.

Он је додао да је у Доњецку пуцано на камион који је превозио рањенике Источног батаљона. "Камион је имао заставу службе медицинске помоћи", преноси Итар-тасс.

Како је навела руска агенција, прес-служба самопроглашене Доњецке Републике није потврдила ове информације, пише београдска штампа.

Према ранијим извјештајима агенција, снаге самоодбране Доњецка успјеле су да успоставе контролу на међународном аеродрому у Доњецку, где је једна особа убијена, а двије повријеђене.

Борба за аеродром трајала је око три сата и била је жестока и драматична.

Све се ово дешава само дан послије одржавања предсједничних избора, на којима је за новог шефа државе изабран олигарх Петро Порошенко.

Коментари / 0

Оставите коментар