Donjeck: Gađan kamion, 35 mrtvih?

Najmanje 35 osoba je poginulo kada je iz raketnog bacača pogođen kamion u kom su, iz oblasti aerodroma u Donjecku, transportovali ranjeni, javlja Raša tudej.

Svijet 27.05.2014 | 08:59
Donjeck: Gađan kamion, 35 mrtvih?

Guverner Donjecke oblasti Pavel Gubarev objavio je na Fejsbuku da je kamion bio obilježen kao ambulantno vozilo, da je na sebi imao zastavu hitne pomoći, i dodao da je u napadu ranjeno još 15 osoba, prenosi Itar tass.

"Hunta je konačno i neopozivo krenula u zločin protiv čovječnosti. Bitka se nastavlja kod Putilovog Mosta. Pripadnici Desnog sektora ispaljuju minobacačke granate na sve što se kreće. Mnogo je civilnih žrtava.", napisao je Gubarev na stranici.

On je dodao da je u Donjecku pucano na kamion koji je prevozio ranjenike Istočnog bataljona. "Kamion je imao zastavu službe medicinske pomoći", prenosi Itar-tass.

Kako je navela ruska agencija, pres-služba samoproglašene Donjecke Republike nije potvrdila ove informacije, piše beogradska štampa.

Prema ranijim izvještajima agencija, snage samoodbrane Donjecka uspjele su da uspostave kontrolu na međunarodnom aerodromu u Donjecku, gde je jedna osoba ubijena, a dvije povrijeđene.

Borba za aerodrom trajala je oko tri sata i bila je žestoka i dramatična.

Sve se ovo dešava samo dan poslije održavanja predsjedničnih izbora, na kojima je za novog šefa države izabran oligarh Petro Porošenko.

Komentari / 0

Ostavite komentar