Хрватска и Србија за заједничку одбрану од катастрофа

Хрватска и Србија припремају споразум о заштити од природних и цивилизацијских катастрофа и укљањања њихових посљедица, а тај споразум је пред потписивањем, пише данашња "Политика".

Регион 27.05.2014 | 08:31
Хрватска и Србија за заједничку одбрану од катастрофа

Текст споразума је договорен крајем прошле године, а у име Загреба потписаће га министар унутрашњих послова Ранко Остојић, речено је ''Политици'' у кабинету директора хрватске Државне управе за заштиту и спасавање Јадрана Перинића.

Када ће тачно споразум бити потписан још се не зна јер, како је за "Политику" рекао начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић, тај документ чека на верификацију у Министарству спољних послова.

ИЗ МСП-а, на сједници Владе требало би да буде одобрен, а затим потписан.

"Годинама имамо изузетну сарадњу са колегама из Хрватске, редовно размјењујемо информације, а наши тимови за одбрану од поплава имају заједничке вјежбе", објашњава Марић.

Да ће се Србија и Хрватска убудуће заједно борити против поплава договорено је и на састанку представника Министарства пољопривреде и заштите животне средине Србије и Министарства пољопривреде Хрватске и Хрватских вода током протеклог викенда.

Договорено је да се убудуће оперативно размјењују информације између Јавног водопривредног предузећа "Воде Војводине" и Хрватских вода у сливу ријеке Саве.

Надлежни из две земље ће заједнички обићи водне грађевине у Србији и Хрватској како би сарадња и на терену била што успјешнија, пише данашња "Политика".

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ђоко

27.05.2014 06:46

Само наша држава се против свега може сама борити,што смо видјели из претходног периода, још један доказ да из ове земље треба побјећи што даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дјоко

27.05.2014 14:20

Гдје да бјезимо кад нас нико неце.него треба у октобру не примати по сто марака за глас него гласати онако како треба,и бице боље,ми смо склони само бјези па зато данас имамо ово сто имамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

27.05.2014 16:08

Ви жто сте бјежали нисте се требали враћати а ви што планирате бјежати сретан вам пут и невраћајте се више. Пун мије кофер дезертера, слабића и остеле фукаре.

ОДГОВОРИТЕ