Hrvatska i Srbija za zajedničku odbranu od katastrofa

Hrvatska i Srbija pripremaju sporazum o zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa i ukljanjanja njihovih posljedica, a taj sporazum je pred potpisivanjem, piše današnja "Politika".

Region 27.05.2014 | 08:31
Hrvatska i Srbija za zajedničku odbranu od katastrofa

Tekst sporazuma je dogovoren krajem prošle godine, a u ime Zagreba potpisaće ga ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić, rečeno je ''Politici'' u kabinetu direktora hrvatske Državne uprave za zaštitu i spasavanje Jadrana Perinića.

Kada će tačno sporazum biti potpisan još se ne zna jer, kako je za "Politiku" rekao načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić, taj dokument čeka na verifikaciju u Ministarstvu spoljnih poslova.

IZ MSP-a, na sjednici Vlade trebalo bi da bude odobren, a zatim potpisan.

"Godinama imamo izuzetnu saradnju sa kolegama iz Hrvatske, redovno razmjenjujemo informacije, a naši timovi za odbranu od poplava imaju zajedničke vježbe", objašnjava Marić.

Da će se Srbija i Hrvatska ubuduće zajedno boriti protiv poplava dogovoreno je i na sastanku predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije i Ministarstva poljoprivrede Hrvatske i Hrvatskih voda tokom proteklog vikenda.

Dogovoreno je da se ubuduće operativno razmjenjuju informacije između Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" i Hrvatskih voda u slivu rijeke Save.

Nadležni iz dve zemlje će zajednički obići vodne građevine u Srbiji i Hrvatskoj kako bi saradnja i na terenu bila što uspješnija, piše današnja "Politika".

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

đoko

27.05.2014 06:46

Samo naša država se protiv svega može sama boriti,što smo vidjeli iz prethodnog perioda, još jedan dokaz da iz ove zemlje treba pobjeći što dalje

ODGOVORITE
Name

Re Djoko

27.05.2014 14:20

Gdje da bjezimo kad nas niko nece.nego treba u oktobru ne primati po sto maraka za glas nego glasati onako kako treba,i bice bolje,mi smo skloni samo bjezi pa zato danas imamo ovo sto imamo

ODGOVORITE
Name

xx

27.05.2014 16:08

Vi žto ste bježali niste se trebali vraćati a vi što planirate bježati sretan vam put i nevraćajte se više. Pun mije kofer dezertera, slabića i ostele fukare.

ODGOVORITE