Човић: Мостар више не може бити град случај

Мостар више не може бити град случај и то свима мора бити јасно, поручио је предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић.

Босна и Херцеговина 25.05.2014 | 14:47
Човић: Мостар више не може бити град случај

Човић је рекао да ХДЗ жели да у Мостару 12. октобра буду одржани избори, али да никакви експерименти не иду у прилог рјешењу за тај град, као и да пожуривања нису добра.

Он је истакао да рјешење за Мостар мора бити по стандардима која уважавају елементарна људска права. "Данас смо гласали и на неки начин се опредијелили за ЕУ, а тамо ти стандарди управо вриједе и ту вриједност ми не смијемо занијекати", рекао је Човић.

У Мостару 2012. године нису одржани локални избори због непровођења одлуке Уставног суда БиХ у вези са Изборним законом који се односи на Мостар и Статут града.

ХДЗ БиХ и СДА не могу доћи до рјешења, јер ХДЗ БиХ предлаже Мостар као једну изборну јединицу, а СДА тражи више изборних јединица које би биле и општине.

ОХР је сачинио оквирни документ у вези са рјешењем проблема у Мостару који је подржало шест странака из овог града, али не и ХДЗ и СДА. То рјешење предвиђа три изборне јединице које би биле мултиетничке и "прелазиле" Неретву.

Замјеник високог представника у БиХ Тамир Васер рекао је раније да је тај документ још на столу и да се чека пристанак ХДЗ-а и СДА. Он је нагласио да избори за Мостар морају бити одржани у овој години.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зрно_памети

25.05.2014 19:42

Знате ли да је овај Баја лома скренуо ток ријеке Радобоље у Мостару да би направио кућерак од пар милиона?

ОДГОВОРИТЕ