Шта жене широм свијета користе како би изгледале млађе?

Поједине традиционалне домаће препарате којима Кинескиње, Индијке или Мексиканке негују кожу лица и тела можете и ви да испробате.

Мода и љепота 24.05.2014 | 20:35
Шта жене широм свијета користе како би изгледале млађе?

Богате или сиромашне, жене из читавог света подједнаку пажњу поклањају решавању проблема неге лица и тела јер све оне желе да што дуже задрже младолик и свеж изглед. И баш као и све друге, користе старе рецепте својих бака и саме припремају природне препарате за негу од оних намирница које су им надохват руке и које свакодневно користе у домаћинству. Поједине традиционалне домаће препарате којима Кинескиње, Индијке или Мексиканке негују кожу лица и тела можете и ви да испробате пошто сада и код нас могу да СЕ набаве намирнице као што су зелени и бели чај или ђумбир.

Кинеска маска за подмлађивање од зеленог и белог чаја - Од четири врсте чаја, који се производе од исте биљке (Цамелллиа Синесис), црни, улонг, зелени и бели, овај последњи има најпрефињенији укус и најбогатији је антиоксидансима. Стога Кинескиње вековима праве маску за лице од зеленог и белог чаја која значајно успорава појаву бора и убрзава обнављање ћелија коже. Најмање два пута недељно помешајте три кашичице зеленог чаја у праху са мало претходно скуваног и охлађеног белог чаја. Енергично мешајте да добијете густу пасту. Додајте две - три капи лимуновог сока и ову маску нанесите на лице. После 15 минута исперите млаком водом.

Индијска антибактеријска маска за лице од ђумбира и меда - Комадић корена свежег ђумбира ољуштите, изрендајте, додајте кашичицу - две меда, додајте мало топле воде и мутите. Добијену масу нанесите на лице и након 30 минута исперите топлом водом. Ова мешавина делује антибактеријски и стимулише производњу колагена.

Мексичка хранљива крема за руке - Две шоље шећера помешајте са шољом маслиновог уља, додајте пет кашика лимуновог сока, промешајте да добијете хомогену масу и одмах је нанесите на руке. После десет минута исперите топлом водом, а остатак припремљене масе преручите у стерилисану стаклену теглицу, затворите и чувајте у фрижидеру. Ова мешавина хидрира кожу и храни је. Лимун делује као антиоксиданс а шећер уклања одумрле ћелије и избељује кожу. 

Коментари / 0

Оставите коментар