Šta žene širom svijeta koriste kako bi izgledale mlađe?

Pojedine tradicionalne domaće preparate kojima Kineskinje, Indijke ili Meksikanke neguju kožu lica i tela možete i vi da isprobate.

Moda i ljepota 24.05.2014 | 20:35
Šta žene širom svijeta koriste kako bi izgledale mlađe?

Bogate ili siromašne, žene iz čitavog sveta podjednaku pažnju poklanjaju rešavanju problema nege lica i tela jer sve one žele da što duže zadrže mladolik i svež izgled. I baš kao i sve druge, koriste stare recepte svojih baka i same pripremaju prirodne preparate za negu od onih namirnica koje su im nadohvat ruke i koje svakodnevno koriste u domaćinstvu. Pojedine tradicionalne domaće preparate kojima Kineskinje, Indijke ili Meksikanke neguju kožu lica i tela možete i vi da isprobate pošto sada i kod nas mogu da SE nabave namirnice kao što su zeleni i beli čaj ili đumbir.

Kineska maska za podmlađivanje od zelenog i belog čaja - Od četiri vrste čaja, koji se proizvode od iste biljke (Camelllia Sinesis), crni, ulong, zeleni i beli, ovaj poslednji ima najprefinjeniji ukus i najbogatiji je antioksidansima. Stoga Kineskinje vekovima prave masku za lice od zelenog i belog čaja koja značajno usporava pojavu bora i ubrzava obnavljanje ćelija kože. Najmanje dva puta nedeljno pomešajte tri kašičice zelenog čaja u prahu sa malo prethodno skuvanog i ohlađenog belog čaja. Energično mešajte da dobijete gustu pastu. Dodajte dve - tri kapi limunovog soka i ovu masku nanesite na lice. Posle 15 minuta isperite mlakom vodom.

Indijska antibakterijska maska za lice od đumbira i meda - Komadić korena svežeg đumbira oljuštite, izrendajte, dodajte kašičicu - dve meda, dodajte malo tople vode i mutite. Dobijenu masu nanesite na lice i nakon 30 minuta isperite toplom vodom. Ova mešavina deluje antibakterijski i stimuliše proizvodnju kolagena.

Meksička hranljiva krema za ruke - Dve šolje šećera pomešajte sa šoljom maslinovog ulja, dodajte pet kašika limunovog soka, promešajte da dobijete homogenu masu i odmah je nanesite na ruke. Posle deset minuta isperite toplom vodom, a ostatak pripremljene mase preručite u sterilisanu staklenu teglicu, zatvorite i čuvajte u frižideru. Ova mešavina hidrira kožu i hrani je. Limun deluje kao antioksidans a šećer uklanja odumrle ćelije i izbeljuje kožu. 

Komentari / 0

Ostavite komentar