Шамац: Комплетна инфраструктура уништена

Из Управе цивилне заштите Републике Српске саопштено је да се дијелови Шамца и даље налази под водом, чија дубина на појединим мјестима износи и до метар, иако граду више не пријети непосредна опасност од поплава.

Република Српска 24.05.2014 | 21:10
Шамац: Комплетна инфраструктура уништена

Врши се збрињавање људи који се и даље налазе у поплављеном подручју.

Према ријечима начелника Шамца Саве Минића на дијеловима општине гдје се вода повукла врши се чишћење и дезинфекција објеката, те уклањање угинулих животиња уз надзор ветеринарских служби.

У току је оспособљавање електромреже. Првих 270 потрошача у граду синоћ је добило струју.

"Данас смо успјели оспособити колектор канализационог система што је веома битно с обзиром на количину отпадних вода. С друге стране, данас очекујемо да ћемо моћи прићи пумпама од водовода и покушати у наредних дан, два обезбједити у граду техничку воду", рекао је Минић и додао да на залихама имају хране и воде за пиће за наредна два дана.

"Цивилна заштита, војска, полиција чине надљудске напоре да нормализују ситуацију, али нисмо били ни свјесни штете и несреће која нас је задесила.

Комплетна инфраструктура, све оно што смо имали је од фирми, инфраструктуре потпуно уништено", рекао је Минић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Становник Шамца

24.05.2014 18:35

Апелујем на начелника да се одреде складишна мјеста за хуманитарну помоћ и да се дефинишу критеријуми расподјеле. Шта ћете начелниче за 15 дана да подијелите људима који ни кревет немају? Па зар мора све да се разграби одмах чим стигне? Читаво вријеме слушамо причу о збрињавању угинулих крава. Надам се кад њих збринемо да ће се пријећи и на друге послове. Вода се полако повлачи из града. Чврсти отпад мора бити уклоње са улица да би могли да сперемо муљ и блато. Одвожење чврстог отпада мора бити константно организовано јер га има у огромним количина. Чврсти отпад се из града практично и не одвози. Па зар и на то треба да чекамо на генерале, Пољаке, ЕУ и Русију?

ОДГОВОРИТЕ