Šamac: Kompletna infrastruktura uništena

Iz Uprave civilne zaštite Republike Srpske saopšteno je da se dijelovi Šamca i dalje nalazi pod vodom, čija dubina na pojedinim mjestima iznosi i do metar, iako gradu više ne prijeti neposredna opasnost od poplava.

Republika Srpska 24.05.2014 | 21:10
Šamac: Kompletna infrastruktura uništena

Vrši se zbrinjavanje ljudi koji se i dalje nalaze u poplavljenom području.

Prema riječima načelnika Šamca Save Minića na dijelovima opštine gdje se voda povukla vrši se čišćenje i dezinfekcija objekata, te uklanjanje uginulih životinja uz nadzor veterinarskih službi.

U toku je osposobljavanje elektromreže. Prvih 270 potrošača u gradu sinoć je dobilo struju.

"Danas smo uspjeli osposobiti kolektor kanalizacionog sistema što je veoma bitno s obzirom na količinu otpadnih voda. S druge strane, danas očekujemo da ćemo moći prići pumpama od vodovoda i pokušati u narednih dan, dva obezbjediti u gradu tehničku vodu", rekao je Minić i dodao da na zalihama imaju hrane i vode za piće za naredna dva dana.

"Civilna zaštita, vojska, policija čine nadljudske napore da normalizuju situaciju, ali nismo bili ni svjesni štete i nesreće koja nas je zadesila.

Kompletna infrastruktura, sve ono što smo imali je od firmi, infrastrukture potpuno uništeno", rekao je Minić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Stanovnik Šamca

24.05.2014 18:35

Apelujem na načelnika da se odrede skladišna mjesta za humanitarnu pomoć i da se definišu kriterijumi raspodjele. Šta ćete načelniče za 15 dana da podijelite ljudima koji ni krevet nemaju? Pa zar mora sve da se razgrabi odmah čim stigne? Čitavo vrijeme slušamo priču o zbrinjavanju uginulih krava. Nadam se kad njih zbrinemo da će se prijeći i na druge poslove. Voda se polako povlači iz grada. Čvrsti otpad mora biti uklonje sa ulica da bi mogli da speremo mulj i blato. Odvoženje čvrstog otpada mora biti konstantno organizovano jer ga ima u ogromnim količina. Čvrsti otpad se iz grada praktično i ne odvozi. Pa zar i na to treba da čekamo na generale, Poljake, EU i Rusiju?

ODGOVORITE