10 чињеница о шишању

Ако сте размишљали о шишању, прочитајте следећих неколико чињеница:

Мода и љепота 24.05.2014 | 07:59
10 чињеница о шишању

1) ЧЕСТО ШИШАЊЕ НЕ ЗНАЧИ БРЖИ РАСТ - Често шишање крајева не значи да ће вам кожа брће расти, зато што крајеви косе немају утицаја на фоликуле длаке, које одређују колико брзо ће коса расти. Поткресивање косе доприноси да коса док расте, буде здравија.

2) НАПРАВИТЕ ПАУЗУ - Направите паузу између два подшишивања, уместо да идете, као и обично, на шест до осам недеља на мало подшишивање. Длака почиње да се цепа и цвета отприлике 3. или 4. месеца.

3) СТЕПЕНАСТА КОСА - Кад се шишате, слојеви косе требало би да “иду” у зависности од типа косе. Гушће локне најбоље је ошишати у неједнаким слојевима, док је за равну косу најбоље направити више равних слојева

4) ПРЕСКОЧИТЕ ШАМПОН - Не перите косу пре шишања. Ионако морате да квасите косу код фризера.

5) ПРИРОДНА КОСА - Девојке са природно увијеном косу најбоље је да шишају на суву косу.

6) КАКО ДА ПРОЂЕТЕ ЈЕФТИНИЈЕ - Распитајте се да ли су фризерима потребни модели за изложбе.

7) ШИШКЕ - Прво треба да одредите какве би вам шишке најбоље пристајале. Дуге, густе шишке обично одговарају четвртастом лицу, док округлом лицу најбоље стоје краће и проређене шишке.

8) КРАТКА КОСА - Кратка коса захтева више неге и одржавања, него дугачка. Ако имате дугу косу, њу, у крајњој линији, увек можете везати у реп или подићи, ако немате времена за посебно сређивање. прање, пеглање, увијање..... Кад је реч о краткој коси, мораћете да идете чешће код фризера да одржава фризуру.

9) ИСПУЦАЛИ КРАЈЕВИ - Испуцали крајеви обавезно морају да се поткресују, јер коса постаје крзава и слаба, а и неугледно изгледа.

10) НЕ БУДИТЕ РИГИДНИ - Кад решите да се ошишате, ипак послушајте савете фризера, ако вам каже да вам, можда, не би одговара фризура коју сте одабрали.Размотрите две, три варијанте фризуре.

Коментари / 0

Оставите коментар