10 činjenica o šišanju

Ako ste razmišljali o šišanju, pročitajte sledećih nekoliko činjenica:

Moda i ljepota 24.05.2014 | 07:59
10 činjenica o šišanju

1) ČESTO ŠIŠANJE NE ZNAČI BRŽI RAST - Često šišanje krajeva ne znači da će vam koža brće rasti, zato što krajevi kose nemaju uticaja na folikule dlake, koje određuju koliko brzo će kosa rasti. Potkresivanje kose doprinosi da kosa dok raste, bude zdravija.

2) NAPRAVITE PAUZU - Napravite pauzu između dva podšišivanja, umesto da idete, kao i obično, na šest do osam nedelja na malo podšišivanje. Dlaka počinje da se cepa i cveta otprilike 3. ili 4. meseca.

3) STEPENASTA KOSA - Kad se šišate, slojevi kose trebalo bi da “idu” u zavisnosti od tipa kose. Gušće lokne najbolje je ošišati u nejednakim slojevima, dok je za ravnu kosu najbolje napraviti više ravnih slojeva

4) PRESKOČITE ŠAMPON - Ne perite kosu pre šišanja. Ionako morate da kvasite kosu kod frizera.

5) PRIRODNA KOSA - Devojke sa prirodno uvijenom kosu najbolje je da šišaju na suvu kosu.

6) KAKO DA PROĐETE JEFTINIJE - Raspitajte se da li su frizerima potrebni modeli za izložbe.

7) ŠIŠKE - Prvo treba da odredite kakve bi vam šiške najbolje pristajale. Duge, guste šiške obično odgovaraju četvrtastom licu, dok okruglom licu najbolje stoje kraće i proređene šiške.

8) KRATKA KOSA - Kratka kosa zahteva više nege i održavanja, nego dugačka. Ako imate dugu kosu, nju, u krajnjoj liniji, uvek možete vezati u rep ili podići, ako nemate vremena za posebno sređivanje. pranje, peglanje, uvijanje..... Kad je reč o kratkoj kosi, moraćete da idete češće kod frizera da održava frizuru.

9) ISPUCALI KRAJEVI - Ispucali krajevi obavezno moraju da se potkresuju, jer kosa postaje krzava i slaba, a i neugledno izgleda.

10) NE BUDITE RIGIDNI - Kad rešite da se ošišate, ipak poslušajte savete frizera, ako vam kaže da vam, možda, ne bi odgovara frizura koju ste odabrali.Razmotrite dve, tri varijante frizure.

Komentari / 0

Ostavite komentar