Упозорење грађанима због нових падавина

Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ издала је упозорење грађанима да се због нових падавина, предвиђених за предстојећи викенд, могу очекивати повећања водостаја, те појаве нових и поновно активирање већ постојећих клизишта.

Босна и Херцеговина 23.05.2014 | 17:07
Упозорење грађанима због нових падавина

Из Владе ФБиХ саопштено је да се тим поводом грађани посебно упозоравају да избјегавају боравак у зонама и објектима регистрованих и активних клизишта и непосредно уз водотоке.

Федерални хидрометеоролошки завода информисао је данас Владу ФБиХ о метеоролошким и хидролошким прогнозама до 27. маја, у којима се наводи да се вечерас током ноћи, нарочито у дане викенда, очекује нестабилна временска ситуација праћена кишом, пљусковима, грмљавином, мјестимично и градом.

Према прогнози, више падавина се очекује у сјеверним, сјевероисточним и локално у централним дијеловима БиХ.

Према наведеној временској прогнози, иако је количина прогнозираних падавина слабог до умјереног интензитета, због високог индекса претходних падавина и засићености тла водом, могу се очекивати повећања водостаја на подручјима захваћеним падавинама, као и појаве нових и поновно активирање већ постојећих клизишта.

Водостаји су данас на свим ријекама у ФБиХ у лаганом опадању и највећим дијелом испод кота редовне и ванредне одбране од поплава.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Магла

23.05.2014 15:44

Ај да видимо ко је сад способан од ових Политичара да заустави Поплаве ако опет крене Босна и Сава.Па да више не паметују јадном Народу.

ОДГОВОРИТЕ