Upozorenje građanima zbog novih padavina

Vlada Federacije BiH /FBiH/ izdala je upozorenje građanima da se zbog novih padavina, predviđenih za predstojeći vikend, mogu očekivati povećanja vodostaja, te pojave novih i ponovno aktiviranje već postojećih klizišta.

Bosna i Hercegovina 23.05.2014 | 17:07
Upozorenje građanima zbog novih padavina

Iz Vlade FBiH saopšteno je da se tim povodom građani posebno upozoravaju da izbjegavaju boravak u zonama i objektima registrovanih i aktivnih klizišta i neposredno uz vodotoke.

Federalni hidrometeorološki zavoda informisao je danas Vladu FBiH o meteorološkim i hidrološkim prognozama do 27. maja, u kojima se navodi da se večeras tokom noći, naročito u dane vikenda, očekuje nestabilna vremenska situacija praćena kišom, pljuskovima, grmljavinom, mjestimično i gradom.

Prema prognozi, više padavina se očekuje u sjevernim, sjeveroistočnim i lokalno u centralnim dijelovima BiH.

Prema navedenoj vremenskoj prognozi, iako je količina prognoziranih padavina slabog do umjerenog intenziteta, zbog visokog indeksa prethodnih padavina i zasićenosti tla vodom, mogu se očekivati povećanja vodostaja na područjima zahvaćenim padavinama, kao i pojave novih i ponovno aktiviranje već postojećih klizišta.

Vodostaji su danas na svim rijekama u FBiH u laganom opadanju i najvećim dijelom ispod kota redovne i vanredne odbrane od poplava.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Magla

23.05.2014 15:44

Aj da vidimo ko je sad sposoban od ovih Političara da zaustavi Poplave ako opet krene Bosna i Sava.Pa da više ne pametuju jadnom Narodu.

ODGOVORITE