Истакните очи гел-ајлајнером

У готово свим стиловима шминкања, који доминирају овог пролећа, акценат је на очима. Стручњаци предлажу да их максимално истакнете, а један од најефектнијих начина је да их исцртате ајлајнером.

Мода и љепота 23.05.2014 | 06:29
Истакните очи гел-ајлајнером

Како да га користите саветује шминкер Драган Вурдеља.

- На почетку златног доба Холивуда, двадесетих година прошлог века, употреба ајлајнера доживела је велику експанзију, а са првим течним ајлајнером шездесетих "мачкасте" очи су биле на врхунцу популарности. Прелепе диве са црно-белог платна попут Мерилин Монро, Софије Лорен и Одри Хепберн и данас одузимају дах лепотом и женственошћу. Овакав изглед можете да постигнете уз нови гел-ајлајнером, који је еластичан, не разлива се и невероватно се брзо суши. Идеалан је за суперпрецизне линије и као база за пигменте или компакт сенке, а може да се наноси и на трепавице или обрве за екстравагантан изглед.

Истражујући варијације чувеног "цат еyе" стила и интересантне трансформације изгледа које се њима постижу, Вурдеља је овај део шминке издвојио као омиљени:

- Ако бих морао да изаберем један производ и да њиме комплетно нашминкам око, то би био ајлајнер и то у гел форми. Фантастичан је због могућности да са њим издужите очи и нагласите њихов интензитет. Уз неколико једноставних потеза, учиниће да изгледате женственије и сензуалније. Без обзира на то који стил да одаберете, не заборавите да њиме истичете очи, а у очима се најверније види одраз расположења, става, па и душе.

Класично - Савршени класични, благо мачкасти изглед је увек у тренду. Пристаје готово сваком облику ока и пружа дозу сензуалности и мистериозности чак и када је остатак шминке на лицу неутралан и природан.Шминкање почните од средине ока и извуците линију ка спољном углу. Горњом линијом одредите висину, а доњом ширину. Тек онда извуците линију од унутрашњег угла ока ка средини.

Сексепилно - Ако желите да освежите класичан "цат еyе" стил, зачините га са мало графике. Линија изнад капка учиниће да изгледате смелије, продорније, а пре свега врло секси.Пратећи упутства из класичног примера, појачајте линију целом дужином. Додајте линију на доњем капку, тик уз трепавице и спојите са горњом. Пратите горњи капак и извуците још једну линију, милиметар изнад очне дупље, па благо размажите.

Екстравагантно - Када пожелите да привучете погледе, овај сензуални и помало даркерски стил сигурно ће да испуни ваша очекивања.Прво одредите облик пратећи линије ока. Набољи ефекат постиже се ако се линија завршава милиметар изнад очне дупље. Након тога попуните средину. Извуците ширу линију и на доњем капку као и у унутрашњем, благо размажите по ивицама.

 

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар