Istaknite oči gel-ajlajnerom

U gotovo svim stilovima šminkanja, koji dominiraju ovog proleća, akcenat je na očima. Stručnjaci predlažu da ih maksimalno istaknete, a jedan od najefektnijih načina je da ih iscrtate ajlajnerom.

Moda i ljepota 23.05.2014 | 06:29
Istaknite oči gel-ajlajnerom

Kako da ga koristite savetuje šminker Dragan Vurdelja.

- Na početku zlatnog doba Holivuda, dvadesetih godina prošlog veka, upotreba ajlajnera doživela je veliku ekspanziju, a sa prvim tečnim ajlajnerom šezdesetih "mačkaste" oči su bile na vrhuncu popularnosti. Prelepe dive sa crno-belog platna poput Merilin Monro, Sofije Loren i Odri Hepbern i danas oduzimaju dah lepotom i ženstvenošću. Ovakav izgled možete da postignete uz novi gel-ajlajnerom, koji je elastičan, ne razliva se i neverovatno se brzo suši. Idealan je za superprecizne linije i kao baza za pigmente ili kompakt senke, a može da se nanosi i na trepavice ili obrve za ekstravagantan izgled.

Istražujući varijacije čuvenog "cat eye" stila i interesantne transformacije izgleda koje se njima postižu, Vurdelja je ovaj deo šminke izdvojio kao omiljeni:

- Ako bih morao da izaberem jedan proizvod i da njime kompletno našminkam oko, to bi bio ajlajner i to u gel formi. Fantastičan je zbog mogućnosti da sa njim izdužite oči i naglasite njihov intenzitet. Uz nekoliko jednostavnih poteza, učiniće da izgledate ženstvenije i senzualnije. Bez obzira na to koji stil da odaberete, ne zaboravite da njime ističete oči, a u očima se najvernije vidi odraz raspoloženja, stava, pa i duše.

Klasično - Savršeni klasični, blago mačkasti izgled je uvek u trendu. Pristaje gotovo svakom obliku oka i pruža dozu senzualnosti i misterioznosti čak i kada je ostatak šminke na licu neutralan i prirodan.Šminkanje počnite od sredine oka i izvucite liniju ka spoljnom uglu. Gornjom linijom odredite visinu, a donjom širinu. Tek onda izvucite liniju od unutrašnjeg ugla oka ka sredini.

Seksepilno - Ako želite da osvežite klasičan "cat eye" stil, začinite ga sa malo grafike. Linija iznad kapka učiniće da izgledate smelije, prodornije, a pre svega vrlo seksi.Prateći uputstva iz klasičnog primera, pojačajte liniju celom dužinom. Dodajte liniju na donjem kapku, tik uz trepavice i spojite sa gornjom. Pratite gornji kapak i izvucite još jednu liniju, milimetar iznad očne duplje, pa blago razmažite.

Ekstravagantno - Kada poželite da privučete poglede, ovaj senzualni i pomalo darkerski stil sigurno će da ispuni vaša očekivanja.Prvo odredite oblik prateći linije oka. Nabolji efekat postiže se ako se linija završava milimetar iznad očne duplje. Nakon toga popunite sredinu. Izvucite širu liniju i na donjem kapku kao i u unutrašnjem, blago razmažite po ivicama.

 

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar