НБА: Спарси згазили Тандере

Сан Антонио Спарси остварили су нову убедљиву победу против Оклахома Сити Тандера са 112:77 и повели 2-0 у финалној серији западне конференције НБА плеј-офа.

Кошарка 22.05.2014 | 19:15
НБА: Спарси згазили Тандере

Тексашани су током другог и трећег периода постигли укупно 67 поена и примакли се великом финалу.

Предводио их је Тони Паркер са 22 поена, док је Дени Грин постигао седам тројки, а Тим Данкан остварио дабл-дабл са 14 поена и 12 скокова.

Тандер очигледно не може да се носи са Спарсима без Сержа Ибаке у Рекету, а у другом мечу серије подбацили су и најбољи играчи, МВП лиге Кевин Дурент и Расел Вестбрук су постигли по 15 поена, погодивши заједно тек 13 од 40 шутева из игре.

Сада се серија сели у Оклахома Сити, а трећи меч на програму је у недељу.

Екипе које су изгубиле прва два меча серије у седам победа двоцифреном разликом су само четири пута у 81-ом случају успеле да се врате и добију.

Тим Данкан остварио је у среду у вече 153. 'дабл-дабл' учинак у плеј-офу у каријери, по чему је други свих времена.

Ветеран Сан Антонио Спарса је са 29 минута постигао 14 поена и имао 12 скокова у убедљивој победи над Оклахома Сити Тандером 112:77, за 2-0 у финалу Запада НБА плеј-офа.

Испред Данкана на вечној листи је сада само Ирвин Меџик Џонсон, који има само четири плеј-оф 'дабл-дабла' више од центра са Девичанских Острва.

Данкан ће имати још најмање четири утакмице да покуша да додатно се приближи овом рекорду, а уколико Спарси прођу у финале, можда и да га обори до краја ове сезоне.

Данкан има 38 година, целу каријеру је провео у Спарсима који су ха изабрали као првог пика 1997. године, а са њима је четири пута био шампион НБА лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар